El Castell de la Trinitat incorpora tres peces dissenyades per Pongiluppi

0
816

Les noves escultures escenifiquen la vida a la fortalesa durant el període comprès entre els segles XVI i XVII


El castell de la Trinitat de Roses ha incorporat tres peces dissenyades per l’escultora Mar Pongiluppi que escenifiquen la vida a la fortalesa durant els segles XVI i XVII. El primer està ubicat en el que havia estat zona casernària i representa un soldat. La peça mostra un artiller menjant en un moment de descans. Està assegut damunt un jaç en el qual hi ha part del seu equip militar amb les seves pertinences guardades en un bagul. El segon està ubicat en el que havia estat cambra del governador de la fortalesa. L’escenografia presenta un llit i una figura esvelta i austera d’un noble que encara no ha adoptat la moda francesa. La darrera peça està ubicada al pis inferior i mostra una dona amassant farina per fer el pa de munició, en el forn de la fortalesa. Va vestida segons els usos del moment, amb faldilla llarga, davantal, gipó amb nius d’oreneta, caputxa i valona al coll.

Segons el catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials de la UB, Xavier Hernández, la incorporació al castell de la Trinitat d’aquestes tres peces fa que es converteixi en un dels «referents museogràfics».

Hernàndez forma part del grup de Recerca DIDPATRI de la Universitat de Barcelona amb qui va contactar l’ajuntament de Roses perquè elaborés el projecte museogràfic. El catedràtic posa en valor el coneixement de Pongiluppi en escenografies de conflictes i remarca que les obres suposen una «gran aportació històrica» al castell.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li