“El carrer Nou és un eix viari per entrar a Figueres, i no es pot fer només de vianants”

0
786

Per Nadal, cada ovella al seu corral. L’atzar ha volgut tintar amb aquesta vella dita l’últim esmorzar del 2013 i ens ha portat a un corral que, a més, resulta ser el primer de tota la ciutat que -anys enrere- va instal·lar il·luminació nadalenca. Es tracta del carrer Nou, que és on viu l’alcaldessa, Marta Felip, i on el primer tinent d’alcalde, Quim Felip, regenta una perruqueria.
A grans trets, aquest acostament al centre de la ciutat ens permet constatar dues coses: d’una banda, que hi ha preocupacions que planegen més o menys amb la mateixa intensitat per totes les zones de Figueres; i de l’altra que, tot i les dimensions de la ciutat, encara s’hi mantenen -per bé o per mal- algunes traces de l’esperit de poble. Però anem a pams.
Mentre esperem que arribin dues de les comerciantes que avui s’asseuran amb nosaltres, en Miquel aprofita per reivindicar que a l’institut Ramon Muntaner i a l’escola Sant Pau hi troben a faltar espais per a serveis. “Sobretot a l’institut, li falta un gimnàs perquè els nens no hagin d’anar al poliesportiu, i un menjador perquè s’hi puguin quedar a dinar”, diu en Miquel, que planteja l’opció d’ampliar els patis per a poder reservar l’espai que hi ha entre els dos centres per als serveis. En Quim Felip li recorda que aquesta proposta estava vinculada a la compra de l’edifici de la Guàrdia Civil, i l’alcaldessa hi afegeix que el nombre d’alumnes s’ha estabilitzat i que de moment ningú s’ha queixat a l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li