El ‘bitcoin’ arriba al Gran Jonquera

0
1214

Serà el bitcoin la divisa del futur? Això està a l’aire, però la irrupció d’aquest moneda virtual comença a tenir protagonisme. 150.000 comerços per Internet ja l’han incorporat. Diverses plataformes i empreses multinacionals comencen a acceptar-ne l’ús com és el cas de Microsoft, Dell o WordPress. A més, també s’està creant una xarxa d’establiments físics que accepten l’ús d’aquesta moneda virtual a diverses capitals del món. Sigui com sigui, l’Alt Empordà s’incorpora a aquesta tendència i des de fa unes setmanes ja es pot operar amb bitcoins en el caixer instal·lat al Centre Comercial Gran Jonquera Oulet & Shopping. Segons l’empresa Bitchain, encarregada d’implantar els caixers de bitcoin, la instal·lació de la Jonquera ja ha registrat una setantena d’operacions en les tres setmanes que fa que està en servei.
Bitchain ha escollit la ubicació de la Jonquera per la seva zona d’influència que inclou els clients de la demarcació de Girona i també per la tradicional afluència de públic francès.A més, s’ha optat per instal·lar el caixer en l’enclavament comercial del Gran Jonquera.
quines operacions podem fer? El caixer ens dóna la possibilitat d’adquirir bitcoins al preu que ofereix el mercat en euros o bé vendre unitats d’aquesta moneda. Mitjançant un procés senzill, els usuaris podran començar a operar amb aquesta moneda virtual i comprar productes o serveis que ja es venen a Internet utilitzant la criptomoneda.
El director tècnic de Bitchain, Joaquim Fenoy, explica: “Si volem canviar euros per bitcoins, el caixer ens habilita per comprar als 150.000 comerços per Internet que accepten bitcoin, com ara Amazon o qualsevol portal. D’altra banda, també hi ha diversos aplicatius pràctics com, per exemple, haver de viatjar als Estats Units, on no es fan servir els euros. Si carreguem al nostre mòbil els bitcoins i al lloc de destinació els venem, ens estalviem un 80% de comissions. A més, també ens habilita per no haver d’anar amb efectiu. Aquesta moneda virtual és teletransportable i ens ocupa l’espai que tenim en un pendrive o al telèfon mòbil.” Els defensors d’aquesta pràctica destaquen especialment que fer una transacció amb bitcoins costa dos cèntims d’euro tant si l’operació és d’1€ com de 10.000,000€. Al marge d’això, Bitchain ja treballa amb uns dispositius _és una fase incipent_ per transformar els bitcoins que tenim al mòbil en targeta de crèdit. Això ja permetria comprar a qualsevol comerç del món en línia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li