El Banc dels Aliments de Barcelona escolta a Projecte Lola

0
1296

Tenim una notĂ­cia fantĂ stica per a compartir amb tots vosaltres!

No us podeu imaginar la felicitat que m’envaeix mentre escric aquestes línies.

Com ja sabeu, aquest darrer Nadal vam crear la campanya #FamiliaIgualqueTu, que busca que les entitats que treballen directament repartint cistelles de menjar a persones en situació de vulnerabilitat també incorporin aliments per als animals d’aquestes famílies, reconeixent-los com a membres de la unitat familiar.

El Banc dels Aliments de Girona s’hi va sumar sense pensar-s’ho dues vegades i l’empresa d’alimentació per a animals Gosbi ens va donar una empenta important en donacions de menjar i punts de recollida.

Una vegada assolit el primer i més difícil objectiu, no hem parat de treballar per a aconseguir que tots els Bancs d’Aliments es sumin a la campanya, escoltin el missatge, el valorin i engeguin la seva prova pilot.

Gran part de la feina que fem a Projecte LOLA la podria definir d’una forma molt gràfica; anar picant pedra. A vegades més dura, a vegades menys, però sempre pedra. Sabem que si el que busquem és un canvi sistèmic, el camí mai no és fàcil.

Primer sol ser un «No, no ens interessa» o «No, nosaltres no tenim aquest perfil»… Fins que a base de pedagogia, dades i èxits en altres indrets, ens acaben donant el SĂŤ. Hem aconseguit fer el clic.

Doncs després d’uns mesos de contactes, des de la direcció del Banc dels Aliments de Barcelona ens acaben de confirmar que han valorat la campanya, han escoltat el nostre missatge i sí es sumen a la iniciativa de recollir menjar pels animals de les famílies vulnerables també a Barcelona.
I engeguen la seva prova pilot de la mà de la Fundació Affinity, que repartiran durant l’any 50 tones de menjar dins del seu programa d’acció social.

Aquest és un pas molt important com a societat, que de mica en mica s’integri que els animals que conviuen amb nosaltres i que tant ens ajuden i ens aporten, també són família i com a tal n’hem de tenir cura.

Com ja sabeu, actualment el motiu principal d’abandonament d’animals és l’econòmic, derivat de la crisi agreujada que patim arran de la covid-19.

Que el Banc dels Aliments Barcelona ens hagi escoltat no només és un orgull per a Projecte Lola sinó que ens dóna més empenta per a continuar, des de la discreció moltes vegades, però amb les idees molt clares, treballant per a construir una societat també animalista.

I quan escric l’article estem a unes hores de reunir-nos amb la direcció de la FESBAL, la federació que aglutina a tots els Bancs d’Aliments de l’Estat. Us informarem.

GrĂ cies socis, donants, empreses i simpatitzants que formeu part de LOLA.

Seguim!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li