El ballet Mariïnski enlaira Peralada

0
1266

El ballet del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg alça el teló de la 33a edició del Festival Castell de Peralada


 

El ballet del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg, de basta anomenada a escala internacional i creat al segle XVIII, ha estat l’encarregat d’inaugurar la 33a edició del Festival Castell de Peralada. La històrica companyia va debutar a l’escenari empordanès la nit del passat dijous, 4 de juliol, amb la partitura més coneguda d’Antonio Vivaldi: Les quatre estacions. Una proposta a cavall entre la tradició i la modernitat interpretada per vuit ballarins i ballarines, amb la impecable Ekaterina Kondaurova i el vigorós Roman Belliakov com a destacats protagonistes.

El jove coreògraf Ilya Zhivoi ha apostat per noves tècniques de dansa, mentre que el britànic Max Richter ha guarnit la peça barroca de sons electrònics. La poesia visual de l’espectacle es veu reforçada per un acurat vestuari. Sonya Vatayan ha dissenyat quatre vestits, que ressalten el cos atlètic dels ballarins, un de diferent per a cada estació: primavera, estiu, tardor i hivern.

ASSISTENTS. La nit de dijous, plàcida, va arrodonir la vetllada inaugural, en què hi van assistir representants del món de la cultura i la política com Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Albert Bramon, subdelegat del Govern a Girona; Xavier Cester, director de l’àrea de Música de l’Institut Català d’Indústries Culturals; representants de la Generalitat i del Parlament de Catalunya o els alcaldes de Peralada, Roses i Figueres.

DUES VETLLADES DE BALLET. Divendres, 5 de juliol, la dansa vinguda de Rússia va tornar a regnar al festival amb la proposta In the night i d’altres. En aquest cas, però, amb un canvi de registre, un programa de tall clàssic i músiques de Chopin i Liszt, que va retre homenatge a tres grans coreògrafs del segle XX: Michel Fokine, Jerôme Robbins i Frederick Ashton.

PROPERES CITES. El Festival reivindica, a parts iguals, la lírica i la dansa sense oblidar-se dels grans noms de la música internacional. Aquest divendres, la companyia Cirque Éloize aterrarà per primer cop a Peralada i, dissabte, Paul Anka hi tornarà després de trenta anys amb un homenatge a Frank Sinatra. Dimecres i dijous, el pianista Marco Mezquida actuarà des de la Finca Malaveïna. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li