El 15 d’agost omple els allotjaments de la comarca però el balanç general és negatiu

0
1081

Un ple de gairebé el 100% durant la nit de dissabte a diumenge, però que el mateix diumenge ja es va anar diluint. Així és com defineixen els percentatges d’ocupació del passat cap de setmana des de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà. “Dissabte estava ple, però ahir [diumenge] ja van quedar habitacions buides a tot arreu”, matisa el seu president, Lluís Fernàndez, que es mostra confiat en recuperar visitants entre avui i demà “perquè a partir del 22 o el 23 la cosa ja començarà a baixar”. I és que el pont de la Mare de Déu d’Agost -que enguany ha estat com un cap de setmana més- marca tradicionalment el punt àlgid de la temporada turística. Una temporada que aquest 2010 ha estat força pitjor que la del 2009, principalment perquè el temps no ha estat gaire bé. De fet, Fernàndez afirma que “des del 14 de juliol cap aquí ha fet un temps asquerós, i ha estat un mes sencer”. “La temporada és d’un mes i mig, i si ens fa tot un mes de mal temps ja està…”, certifica el president dels hostalers, que no s’aventura a fer previsions pel que queda de temporada precisament perquè l’ocupació dependrà molt de la meteorologia.
Pel que fa a la procedència dels visitants, Fernàndez explica que durant aquest mes d’agost entre el 70 i el 80% dels turistes han estat de Catalunya i de l’Estat espanyol. Després, hi havia els francesos, “però tampoc n’hi ha hagut tants com l’any passat”, assegura.
Tot i així, al llarg del cap de setmana, l’entrada a França s’ha vist força col·lapsada. I a la zona de la Jonquera s’hi han originat cues quilomètriques per creuar la frontera, tant per la carretera N-II com per l’autopista AP-7.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li