Ecoserveis continuarà gestionant els residus mentre en preparen la municipalització

0
1702

El Ple ha prorrogat la concessió de l’empresa mixta un mes després que es desestimés la privatització del servei


 

El Ple de Figueres va aprovar dijous prorrogar a l’empresa mixta Ecoserveis la gestió de tots els serveis que assumeix: de residus, neteja viària, deixalleria, espais verds i enllumenat públic. L’Ajuntament va posar a licitació fa mesos un primer paquet de residus, neteja i deixalleria, que està pendent d’adjudicar-se. Però mentre això no passi, han decidit que ho continuï assumint la mateixa empresa. Pel que fa a l’enllumenat públic i els espais verds, han acordat activar els tràmits per municipalitzar-los.

La decisió s’ha pres després que en el Ple de l’agost l’oposició tombés el plec de condicions per treure a concurs el contracte. La majoria de grups aposten per integrar-los a Fisersa, l’empresa municipal d’aigua i transport urbà, en lloc d’externalitzar-los. Però el contracte s’extingia el proper mes d’octubre i el document que es va aprovar la setmana passada preveu allargar la concessió durant un termini màxim d’un any.

Durant la sessió, l’alcaldessa, Marta Felip, va advertir que preparar el projecte de municipalització portarà més temps i que caldrà «dotar-lo dels suficients recursos econòmics, materials i humans». El govern municipal calcula que costarà al voltant d’1,3 milions d’euros. Per la seva banda, alguns dels grups de l’oposició que van votar a favor de la municipalització del servei hi van donar suport, però es van mostrar crítics amb els retards que aquests projectes acumulen i amb les diverses pròrrogues que s’han hagut de fer del contracte.

AMPLIACIÓ DEL FERRAN SUNYER. El Ple també va donar el vistiplau al projecte de segona fase del centre de formació integral Ferran Sunyer i Balaguer, ubicat al Recinte Firal. El document preveu ampliar l’espai on ara hi ha l’Escola Oficial d’Idiomes amb més aules i una futura incubadora vertical d’empreses. L’obra, que té un pressupost d’1.081.849 euros, implicarà construir un edifici similar a l’actual, amb uns 548 m², que s’afegiran als 1.712 m² disponibles actualment. Els dos espais es comunicaran i utilitzaran el mateix hall d’entrada, tot i que la nova construcció disposarà d’una entrada lateral pròpia.

LES MOCIONS NO PROSPEREN. Entre els assumptes urgents hi havia diverses mocions presentades per l’oposició. Des de CexF Òscar Vergés volia establir «un pacte local per a la convivència per promoure el civisme en els temes que generen més queixes, com en relació amb ara la brutícia, les deixalles, la seguretat i el manteniment de l’espai públic». Però la resta de grups no li van donar suport. I tampoc va prosperar el text en què el grup municipal de Ciutadans també volia demanar «convivència» en relació amb els llaços grocs. En aquest cas, però, ni tan sols es va votar perquè la resta de grups no en van aprovar la urgència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li