Dues empreses, interessades en el centre termal de Sant Climent

0
770

L’Ajuntament de Sant Climent Sescebes està enllestint el plec de clàusules administratives que permetran la construcció i explotació d’un centre lúdic termal al municipi. Es tracta d’un tràmit administratiu que farà possible atorgar, per procediment obert, l’explotació de l’aigua de la Font Pudosa. Com assenyala el seu alcalde, Josep Guiolà, “aquest és el darrer tràmit per posar en marxa allò que popularment en diem el balneari”. Una iniciativa que a ningú se li escapa que pot representar un impuls turístic, econòmic i social molt important per al municipi.
Des de l’Ajuntament es reconeix que “s’han iniciat uns primers contactes amb empreses del ram de Catalunya, Andorra i Galícia, posant-los en antecedents de la voluntat municipal i de les possibilitats i potencialitats del poble i de la comarca. El fet que en aquests moments ja tinguem dues propostes d’aquestes empreses per fer-se càrrec de la concessió ens ha portat a convocar el concurs públic i atorgar-la a qui ofereixi unes condicions més bones per al municipi”.
El procés fins arribar al moment actual es va iniciar l’any 1998 quan l’Ajuntament de Sant Climent Sescebes va iniciar els tràmits per tal de dotar la població d’un establiment o complex que utilitzés les aigües termals que brollen de la Font Pudosa. “Al llarg d’aquests anys s’han fet diverses gestions i s’han realitzat estudis que han finalitzat amb l’anunci de la direcció general d’Energia i Mines de la Generalitat pel qual es va fer la declaració de la condició de mineromedicinal i termal de l’aigua de la nostra font”, assenyala l’alcalde. Amb aquesta declaració s’obria la porta a l’atorgament d’una concessió per construir i explotar un centre lúdic termal que Guiolà té clar que “ha de servir d’element dinamitzador de tota la població”.

CARACTERÍSTIQUES. Les condicions del plec de clàusules que regeixen l’atorgament es fonamenten en un estudi realitzat pel Centre de Recerca i Innovació de les Indústries Turístiques de la Universitat de Girona que va fer una proposta molt concreta sobre els aspectes que podria tenir el centre termal. “Aquest estudi contemplava la concessió de l’explotació per un termini d’anys a determinar a canvi de construir els edificis i les instal·lacions corresponents, juntament amb les canalitzacions de l’aigua i l’obtenció de les autoritzacions corresponents”, indica l’alcalde.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li