Droga acumulada a les comissaries

0
630

Malestar a la seu dels Mossos de Roses per la gran quantitat de marihuana comissada sense un espai adequat


Les operacions antidroga se succeeixen a l’Alt Empordà, però el problema arriba quan els comisos de marihuana són de magnitud i no hi ha un espai adequat per emmagatzemar-los. Aquesta situació s’està produint ara mateix a la comissaria dels Mossos de Roses que, a principis de març, va aconseguir desmantellar dues plantacions importants a l’Escala. Es tracta de més de dues mil plantes de marihuana —que no es pot destruir— i que està guardada en caixes als calabossos de la comissaria.

LENT PROCÉS JUDICIAL. El Sindicat de Policia de Catalunya (SPC) denuncia que els treballadors de la comissaria estan patint aquestes molèsties des de fa setmanes. La forta olor que es desprèn de la droga està creant malestar al personal. Alguns parlen de mal de cap després de treballar. Es dona el fet que les capses estan pròximes a la zona de detinguts i que les olors les perceben, no només els arrestats, sinó també els advocats que els presten el servei i també, els agents que fan la custòdia. A la resta de la comissaria, segons testimonis, tampoc no s’escapen de la fortor, ja que aquesta es filtra pels conductes de ventilació.

El portaveu del SPC, Jordi Soler, explica que «aquest és un mal de tot Catalunya i això està passant ara a Roses». La qüestió de fons està en la «lentitud dels processos judicials», diu Soler. I és que «el comís no es pot destruir fins que el jutge no ho ordena, i això, de vegades, pot representar un espera de fins a nou mesos o un any». A més, la droga ha d’estar ventilada perquè sinó es podreix.

CONTENIDORS. A Figueres es van trobar també amb aquest problema però ja fa temps que hi ha instal·lat un contenidor a l’exterior de la comissaria dels Mossos del carrer Ter. Tot i que no ha estat possible parlar amb els caps de la comissaria de Roses, algunes fonts expliquen que es buscaven solucions. La droga comissada a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Roses no es pot traslladar al contenidor de Figueres perquè aquest ja està prou ple. Ha transcendit també que el Port de Roses estava disposat a cedir gratuïtament un contenidor marítim per instal·lar a l’exterior de la comissaria rosinca. Sembla però, que els tràmits no van prosperar, i quan s’ha volgut demanar l’element per emmagatzemar, aquest ja no ha estat disponible.

En el cas concret de Roses, els comandaments de la Regió Policial de Girona «no es manifesten públicament sobre qüestions sindicals» i prefereixen que es pronunciï el departament d’Interior. Per la seva banda, des del sindicat es detalla que a la Regió de Girona «només hi ha un parell o tres de contenidors a l’exterior de les instal·lacions policials». Soler afegeix: «Fa temps que es parla de crear un magatzem central per guardar-hi tota la droga de les operacions, però de moment no s’ha concretat res».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li