Dotze pobles continuen amb 0 casos, i a Sant Llorenç ni tan sols hi ha sospitosos

4
6049

Aquesta setmana també destaquen els casos detectats a Biure, Garrigàs i Cistella, fins ara pràcticament immunes


Fa gairebé dos mesos que la Covid-19 es va començar a expandir per l’Alt Empordà, però a l’hora de tancar aquesta edició encara hi havia un mínim de 12 pobles que l’havien aconseguit esquivar (recordem que la Generalitat no dona informació dels pobles que tenen menys de 200 habitants per garantir la privacitat dels pacients). Es tracta de Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cantallops, Darnius, Espolla, Pau, Riumors, Sant Llorenç de la Muga, Santa Llogaia d’Àlguema, Torroella de Fluvià, Viladamat i Vilamacolum. I a més, a Sant Llorenç de la Muga no s’hi ha registrat ni tan sols cap sospitós.

Així es desprèn de les dades que actualitza diàriament l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), un ens que també publica mapes interactius [vegeu-ne els enllaços a dalt] que recullen diverses dades.

A l’altra cara de la moneda, però, hi ha els casos de Figueres, Roses, Palau-saverdera, Castelló d’Empúries, l’Escala i Vilafant, que superen (i en algun cas, de molt) els 20 positius; i també els casos de Terrades, Capmany, Masarac i Borrassà, que tenen més de 100 casos per cada 10.000 habitants. Una circumstància que també es dona a Palau-saverdera, que és el poble que aquesta setmana ha experimentat un augment més destacat. De fet, el dimarts (5 de maig) va registrar un total de 22 positius, que és el nombre més alt registrat en un poble de l’Alt Empordà el mateix dia. Fins ara, només superava els deu casos diaris Figueres, quan el 3 i el 4 d’abril van detectar 13 i 12 positius respectivament.

Paral·lelament, aquesta setmana també destaquen els casos detectats a Biure, Garrigàs i Cistella, fins ara pràcticament immunes.

Pel que fa a les àrees bàsiques de salut (ABS), la gran majoria han registrat uns augments molt moderats de positius. I només a la de Roses l’increment hi ha estat del 31% respecte de la setmana passada. Sí que han augmentat força, però, els sospitosos de les ABS de Peralada, Llançà i la Jonquera.

4
Leave a Reply

avatar
2
2
0
 
3
HORA NOVAMerceAlbert
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
Albert
Convidat
Albert

No nombreu Pedret i Marzà

HORA NOVA
Admin

Hola, Albert. No el nombrem perquè, tal com diu la notícia, el Departament de Salut no dona les dades dels pobles que tenen menys de 200 habitants per garantir la privacitat dels pacients. Salutacions.

Merce
Convidat
Merce

D’on es treuen les dades ?Perquè tinc entès per el seu alcalde que a Portbou no hi ha cap cas

HORA NOVA
Admin

Bona tarda, Mercè. Es treuen, com es diu en la notícia, dels mapes que actualitza diàriament l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Salutacions!