Donar d’alta un habitatge d’ús turístic a Roses passa de 79 a 449 euros

0
1346

Fins ara només hi havia un cost per la tramitació amb l’objectiu d’incentivar l’alta i la regulació de l’activitat


Des d’aquest novembre, les persones que vulguin donar d’alta un habitatge d’ús turístic a Roses hauran de pagar la nova quota d’obertura d’activitat innòcua. Ara serà de 449,13 euros i no de 78,69 com fins ara. L’Ajuntament aplicava una taxa en concepte de tramitació perquè l’objectiu era incentivar l’alta i la regulació d’aquest tipus d’activitat.

Es considera activitat innòcua aquella que no genera molèsties significatives ni cap afectació considerable per al medi ambient. Seria el cas de botigues de roba, complements o despatxos professionals i altres establiments similars.

La nova taxa s’aplica en un moment en què Roses inicia el procediment per elaborar una nova ordenança per regular els habitatges d’ús turístic. És a dir, aquells que ofereix el seu propietari per a períodes iguals o inferiors a 31 dies. La nova normativa facilitarà tota la informació referent a permisos exigits per a l’activitat així com les condicions tècniques, de seguretat, d’ocupació i d’altres per garantir un bon servei. Pròximament es crearà una comissió d’estudi per redactar l’ordenança i es preveu que la nova regulació ja estigui a punt a principis de l’any vinent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li