Documents de Wikileaks posen l’Alt Empordà en el punt de mira

0
1234

No ha estat cap sorpresa. Més aviat la confirmació pública d’allò que des de fa temsp coneixien les forces de seguretat i alguns dels responsables dels serveis d’immigració de les diferents administracions públiques. Segons els documents de l’ambaixada nord-americana a Madrid filtrats per Wikileaks i fets públics a través del rotatiu espanyol El País a la seva edició de dissabte, els Estats Units defineixen Catalunya com “el major centre mediterrani d’activitat de radicals islamistes” i els serveis d’intel·ligència nord-americans estan preocupats per la “forta implantació de la comunitat paquistanesa i marroquina” a diverses ciutats catalanes.
Un informe secret de l’exambaixador dels EUA a Madrid Eduardo Aguirre explica que l’alta immigració, tant legal com il·legal, des del nord de l’Àfrica (Marroc, Tunísia, Algèria), així com del Pakistan i Bangla Desh fa de Catalunya “un iman per reclutar terroristes”. L’informe, de fa tres anys, recull dades oficials, que estimen que a Catalunya hi vivien uns 60.000 pakistanesos, la majoria homes, solters i sense documentació, així com molts immigrants del nord de l’Àfrica.
“Viuen al marge de la societat espanyola, no parlen la llengua, sovint estan aturats i tenen pocs llocs per practicar la seva religió amb dignitat”, assenyala l’informe fins ara confidencial. Unes circumstàncies que, segons Aguirre, “proporcionen un terreny fèrtil per al reclutament de terroristes”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li