Dies per submergir-se en la ciència

0
1473

Les jornades de divulgació científica Science Needs You se centraran en les ciències del mar


 

La capital alt-empordanesa acull, aquesta setmana, la tercera edició de les jornades divulgatives Science Needs You (SNY). Tot i que el gruix de les activitats es concentra al cap de setmana, els actes arrenquen aquest dijous 18 d’octubre, i compten amb la complicitat d’entitats de la comarca i la ciutat. L’activitat que donarà el tret de sortida tindrà lloc el dijous 18 d’octubre, a les 19 h, al Centre Sport, on es presentarà el còmic educatiu sobre els oceans De terra i de mar, de Josep-Maria Gili. També intervindrà la reconeguda biòloga marina Elena Abella.

EL PLAT FORT: EL SEMINARI. L’activitat central de la SNY és el seminari que es desenvoluparà el dissabte 20 d’octubre a La Cate, durant el matí i també a primera hora de la tarda. Es duran a terme tres xerrades, de caràcter amè i per a tots els públics: «L’aventura d’investigar els oceans», a càrrec del doctor Rafel Simó, professor de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona; «Sistemes d’observació costera i aplicacions de l’oceanografia operacional», per la doctora Anna Rubio, investigadora d’AZTI, i «Ara em veus: la problemàtica dels plàstics flotants als nostres mars i oceans», amb l’investigador i professor Rafael Sardà.

ACTIVITATS CULTURALS. El mateix dissabte a la tarda (17.45 h) es podrà gaudir de l’exposició «Submarins en viu» a la placeta Baixa de la Rambla, que inclourà tallers i explicacions a càrrec dels membres de VICOROB de la UdG i de l’empresa Triton Submarines. La jornada clourà amb el concert «Música pel canvi social en l’època de Narcís Monturiol» (21 h), a càrrec de la coral La lira de Sant Cugat i el quartet Revolució. Reestrenaran una obra perduda d’Anselm Clavé, també titulada Revolució, i tocaran peces de Pep Ventura i Eduard Toldrà.

SORTIDA. Diumenge es posarà punt final amb una activitat per posar en pràctica els coneixements adquirits els dies anteriors amb una sortida científica al cap de Creus amb catamarà. El zoòleg i ornitòleg Jordi Sargatal i el geòleg Dominique Font parlaran dels mamífers, aus marines i la geologia del paisatge alt-empordanès.

AMB EL CINECLUB DIÒPTRIA. Diumenge es projectaran a La Cate (17 h), i en col·laboració amb Diòptria, les dues versions del film 20.000 leguas de viaje submarino, el curtmetratge mut de Georges Méliès i el llargmetratge clàssic de Richard Fleischer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li