Dies de Pastorets

0
769

Els anomenats pastorets ja han desembarcat a la cartellera nadalenca. El passat cap de setmana els dos principals teatres de la comarca (Figueres i Roses) es van quedar petits per tothom que volia gaudir d’aquestes representacions teatrals en què hi prenen part centenars de persones de totes les edats. L’èxit assegurat (i estable) que tenen aquestes propostes els permet programar més d’una representació al llarg del Nadal amb la seguretat que no hi haurà punxades de públic.
A Figueres hi solen assistir una mitjana de 2.000 persones (en tres sessions), una xifra que només poden assolir els supervendes de l’any (com Antonio Orozco o Joan Pera i Lloll Bertran enguany) i que donen una idea del fort poder de convocatòria d’aquest xou tradicional.
Però els Pastorets no només apleguen a molta gent de la comarca asseguda a la platea, també ho fan damunt de l’escenari. Les representacions figuerenques compten amb un elenc de més de 150 persones entre actors, músics, ballarins i tècnics, mentre que els rosincs compten amb 140 integrants (125 dels quals són estrictament actors). Això fa que famílies senceres acudeixin al teatre per poder veure el fill, la filla, el parent o l’amic fentde dimoni, de pastor o de àngel.
La participació de tanta gent, molts d’ells novicis en la dramatúrgia, atorga als pastorets una altra dimensió: la d’una escola de teatre. Molta gent ha tingut el seu primer paper davant el públic en aquesta faula medieval. No es estrany trobar actors consagrats que confessin haver debutat en uns Pastorets a la seva ciutat natal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li