Diàlegs virtuals

0
2291

—Doncs mira tu, ves per on que aquesta vegada sí que aniré a votar.

—Hombre, estupendo, la situación lo requiere; conviene que, dada la atomización de la vida política catalana, nadie guarde silencio de manera que su opinión pueda ser supuesta y, consiguientemente, suplantada. Por cierto, entre tú y yo ¿a quién vas votar?

—A la CUP!

—¿Cómo?, pero, ¿qué me dices?, ¿tú?, ¿te has vuelto loco?

—Potser sí, potser sí que m’han fet venir boig; però guaita, ja estic cansat de tanta puta i Ramoneta; ja estic fins als oremus del “sí però no” o del “ni sí ni no, sinó tot el contrari”; n’estic ple a vessar de paraules buides i d’espots electorals sense programes concrets; estic fart de, tal com ho he sentit a dir, metàfores, eufemismes i amfibologies que només serveixen per poder respondre, quan els convé, que van dir “digo” on van proclamar “Diego”; n’hi ha prou de declaracions ressonants que a l’hora de la veritat es queden en virtuals; vull que les coses s’aclareixin i, si són per bé, benvingudes siguin, i si són per malament, que ho sapiguem d’una vegada per totes i ens deixem per sempre més de ximpleries. O sigui, com va dir el general Prim: Caixa o faixa!

—Pero oye, oye, oye, tú sabes que la CUP es, o se define, o le gusta presentarse, como movimiento revolucionario antisistema; como antisistema capitalista cuando menos, no sé si también como antisistema democrático, y yo no te tengo por anticapitalista y mucho menos por antidemócrata, sino que, digámoslo de manera rápida, te veo como una rara combinación de liberal en lo económico y progresista lo social.

—Sí, sí, per això mateix: què hem fet, què fem i què farem els demòcrates, liberals i progressistes anant de la mà amb gent amb aquests programes i objectius? El que proposen és bo o és dolent? Si és dolent (perquè no ho diuen els altres?) hem de partir peres des de ja, i si és bona l’aliança, quin mal hi ha en què vulgui votar-los? Que no has llegit que hi ha qui d’antuvi ja els pica l’ullet prometent-los la DUI si és necessari, prometent que el partit no s’ha acabat, que falten una segona, una tercera i totes les parts que facin falta? Quina diferència hi ha entre votar els uns o els altres?

— ¿Pero tú no crees que esa alianza es postiza, que es contra natura?

—Sí, n’estic convençut, però mira, si amb ells han pactat i pactaran, no sé pas per quins set sous estarà malament que jo els voti. Com ja t’he dit, no vull més mitges tintes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li