Deu municipis comencen la recollida de fracció orgànica

0
1301

L’empresa adjudicatària del servei farà una sola ruta de recollida conjunta a Bàscara, Cabanes, el Far d’Empordà, Garriguella, l’Armentera, Llers, Pau, Peralada, Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià


Deu municipis de l’Alt Empordà incorporaran la recollida de la fracció orgànica a partir de la setmana que ve. L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal ha coordinat la recollida de la brossa orgànica en aquests pobles. L’empresa adjudicatària del servei farà una sola ruta de recollida conjunta a Bàscara, Cabanes, el Far d’Empordà, Garriguella, l’Armentera, Llers, Pau, Peralada, Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià, i portarà la matèria a la planta de compostatge del Centre de Tractament de Residus.

Ahir es van començar a instal·lar 87 contenidors de 1.500 litres i càrrega bilateral, i quan hi hagi festes populars o altres actes en algun dels pobles se’n muntaran de suplementaris. Està previst que aquesta fracció es reculli els dimarts i divendres durant la temporada baixa (de l’1 d’octubre al 30 d’abril), i els dilluns, dimecres i divendres durant la temporada alta. Però el servei es reforçarà a l’estiu (del 15 de juny al 15 de setembre) i en períodes puntuals com el Diumenge de Rams i Setmana Santa.

Amb l’inici del servei, s’impulsarà una campanya divulgativa en aquests deu pobles, i cada domicili rebrà un cubell airejat de 10 litres, un paquet de 30 bosses compostables, un tríptic informatiu i un imant sobre el reciclatge. L’objectiu: reduir el volum de la fracció resta, que representa gairebé un 40% dels residus que genera una família. I és que separant aquest tipus de matèria es facilita la tasca de la planta de triatge, que ha d’extreure aquest tipus de components per estabilitzar la brossa que va a l’abocador.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li