Deu delinqüents acumulen 65 detencions a la Jonquera, i només dos són a la presó

0
1471

El consistori s’ha personat com a acusació particular en tres dels casos, i s’ha compromès a continuar treballant per millorar la seguretat al municipi


 

La situació ha millorat, però encara queda molta feina per fer. Aquest és, a grans trets, el resum actualitzat que tant l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, com el delegat dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, fan de la problemàtica que ha afectat el municipi en els últims mesos. Dimecres la Junta Local de Seguretat es va reunir per avaluar els primers resultats del Netto, un operatiu que els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de la Jonquera (amb la col·laboració de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil) van posar en marxa al setembre per combatre un augment de delictes que havia creat una gran alarma social. D’aleshores ençà, la policia ha fet un miler de serveis a la vila fronterera.

Els agents han practicat 65 detencions contra només deu individus, la majoria dels quals són reincidents (n’hi ha que acumulen fins a set detencions). D’aquests, però, només dos han ingressat a la presó, una dada que confirma les crítiques de l’Ajuntament i d’Interior contra un sistema judicial que no s’adapta a la realitat. El consistori s’ha personat com a acusació particular en tres dels casos, i s’ha compromès a continuar treballant per millorar la seguretat al municipi (amb mesures com per exemple la instal·lació de més càmeres o la creació d’una borsa de treball per a la Policia Local).


Paral·lelament, l’operatiu Netto _que continua activat_ també ha permès fer deu entrades a domicilis, la majoria dels quals han estat als dos blocs més problemàtics del poble. Estan ubicats als carrers de Lluís Companys i de Sant Miquel, i tenen diversos pisos ocupats per petits traficants, toxicòmans i proxenetes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li