Deu anys, deu concerts

0
1458

La desena ediciĂł de Portalblau comptarĂ  amb artistes com Sopa de Cabra, Joan DausĂ , Roger Mas o Rachid Taha


El festival de música de l’Escala celebra el seu 10è aniversari amb una programació d’allò més especial del 14 de juliol al 6 d’agost. Aquest certamen va nèixer per convertir-se en el Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània l’any 2007 i per commemorar la primera dècada, s’ha incrementat el nombre d’actuacions, passant de set a deu, tres més respecte de l’any passat.

ESCENARIS ÚNICS. Una de les característiques d’aquest festival és la seva ubicació. Portalblau ha sabut barrejar el paisatge de mar i la història dels nostres avantapassats amb la música actual. Un dels escenaris principals és l’àgora grega del jaciment d’Empúries i en aquesta edició acollirà el concert del cap de cartell del festival.

El 28 de juliol ressonarà el mític “Bona nit malparits!” de Sopa de Cabra, que farà un dels concerts de la seva última gira. Sopa de cabra tanca el cercle és el títol que presenten els gironins i l’Escala és un dels pocs escenaris de la Costa Brava que enguany sentiran les cançons de la banda de rock català abans del seu anunciat descans.

També al recinte històric es viurà un dels concerts més rellevants d’aquesta 10a edició. Es tracta del músic algerià, Rachid Taha que actuarà al jaciment el 29 de juliol. Taha fusiona la música d’arrel àrab amb altres gèneres com el rock, el pop i el techno.

D’altra banda, a l’escenari de la Mar d’en Menassa –a tocar del mar i amb vistes a la badia de Roses– hi passaran tres dels noms més actuals del panorma musical catala i espanyol. Un d’ells és Joan Dausà, que farà parada a l’Escala el 4 d’agost i aquest serà l’únic concert que oferirà aquest estiu a la Costa Brava. L’endemà hi haurà un canvi de registre, Portalblau ha programat un concert d’art flamenc de la ma de Mayte Martín el 5 d’agost. La cantant actuarà acompanyada de la seva guitarra i d’un quartet de corda clàssica. L’endemà serà el torn de la jove cantant i trompetista Andrea Motis, el 6 d’agost presentarà el seu primer treball, Emotional Dance i anirà acompanyada de la seva banda habitual: Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Esteve Pi i Josep Traver.

CICLE DO RE VI. En el marc del festival també es programa el cicle DO RE VI, que marida música i vins de la DO Empordà a l’Alfolí de la Sal. El cicle començarà el 20 de juliol amb l’artista resident a l’Escala, Paula Grande. L’endemà, el dia 22 de juliol serà el torn de Roger Mas, el cap de cartell del cicle DO RE VI. I per completar aquesta línia, el 23 de juliol farà un concert íntim la cantant d’haveneres, Neus Mar.

El sommelier i propietari del restaurant El Roser 2 de l’Escala, Rafel Sabadí, serà l’encarregat d’escollir els vins que es maridaran amb cada artista.

PORTALBLAU I ÒPERA. Per primera vegada en els deu anys de festival, enguany hi haurà la retranmissió en directe de l’òpera Il Trovatore de Giuseppe Verdi. Es podrà seguir per mitjà d’unes pantalles gegants a La Punta. Aquesta és una iniciativa del Gran Teatre del Liceu per oferir òpera arreu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li