Detecten una plaga als fruiters

0
1224

Els cultius alt-empordanesos han trobat la plaga del bernat marbrejat, tot i que no ha causat danys de moment


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’IRTA continuen treballant en el seguiment, l’estudi i el control de la plaga del bernat marbrejat. Aquesta plaga es va detectar a Catalunya l’any 2016 a Girona i des de llavors s’ha anat estenent per diversos municipis, especialment del litoral català.

LA PLAGA. Actualment es localitza principalment a l’entorn urbà, però hi ha el perill que comenci a afectar els cultius agrícoles durant l’estiu, principalment fruiters i hortalisses, i provoqui danys greus. Per això, el Departament d’Agricultura, en col·laboració amb l’IRTA, està duent a terme un seguiment intensiu i estudis sobre aquesta nova plaga. També s’han tramès escrits als ajuntaments i es treballa en col·laboració amb moltes associacions de defensa vegetal (ADV) per prospectar el territori. Tal com es mostra en el mapa que il·lustra la notícia, a la comarca, i a Figueres sobretot, se n’ha detectat la presència. Pel que fa a l’Alt Empordà, des del Departament informen que s’han trobat individus d’aquesta plaga en cultius fruiters de l’Alt Empordà, tot i que encara no s’han detectat danys. Aquest és un insecte d’origen asiàtic que es desenvolupa i es reprodueix en un gran nombre de plantes i arbres d’espais verds.

El Departament d’Agricultura, conjuntament amb l’IRTA i la Universitat de Barcelona, han editat una Guia tècnica amb els darrers coneixements sobre la plaga. La publicació pretén donar a conèixer aquests coneixements als tècnics assessors en gestió integrada de plagues dels ajuntaments i de les ADV i a la ciutadania en general. S’hi expliquen els darrers avenços en el coneixement sobre aquest insecte, i les claus i els detalls que han de permetre diferenciar-lo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li