Detecten diversos casos de l’estafa telefònica del fals advocat, a Figueres

1
1801

Els delinqĂĽents truquen a persones grans i els demanen diners per evitar que els seus fills vagin a la presĂł


L’estafa telefònica del fals advocat ha arribat a Figueres. En els últims deu dies se n’han detectat diversos casos, i almenys una de les víctimes hauria perdut una quantitat de diners considerable. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, no es tracta d’un frau que afecti només l’Alt Empordà, sinó que està estès arreu de Catalunya. A finals del 2018 ja van tenir constància dels primers casos, però en les últimes setmanes s’ha intensificat i ha arribat a la comarca. Per això aquest cap de setmana els mateixos Mossos han tornat a donar la veu d’alerta a través de les xarxes socials.

Els delinqüents segueixen sempre amb el mateix patró: truquen a una persona gran (seleccionada prèviament amb cura) que sol estar sola, i li diuen que el seu fill o filla està detingut a la comissaria, normalment per haver provocat un accident greu. Fent-se passar per policies o per advocats, li demanen una quantitat de diners considerable (sempre superior als 1.000 euros), i en alguns casos també joies, per pagar una fiança i així evitar que entri a la presó. I si cal posen a la seva disposició un transport per fer les gestions necessàries.

A Figueres, per exemple, el fill d’una de les víctimes ha explicat que uns individus van trucar la seva mare fent-se passar per policies, i li van explicar que el seu fill havia atropellat una dona i l’havia deixat molt malferida, motiu pel qual l’havien arrestat. Li van dir que necessitaven 3.000 euros per poder-lo treure dels calabossos, però que si no els rebien ràpidament seria massa tard i ja no hi podrien fer res. Asseguraven, a més, que el suposat detingut només volia parlar amb la seva mare, i no volia que avisessin ni a la dona, ni als fills, ni als germans. La víctima, de 84 anys i amb problemes de salut, va tenir un atac de nervis. I va ser una veïna que la va sentir cridar qui va alertar els fills.

En aquest cas, els estafadors no van aconseguir el seu objectiu. Però en un altre cas que es va donar la mateixa setmana passada a la capital sí que haurien pogut sostreure diners a una altra senyora, també d’edat avançada. Els investigadors han detectat que hi ha diverses versions de l’estafa, i que els malfactors aprofiten l’estat de nerviosisme dels seus interlocutors per anar-los fent preguntes que els permeten construir una història més creïble i adaptada a cada víctima.

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
La Turca
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
La Turca
Convidat

Indignant! Esperem que els enxampin ben aviat.