Desestimen que l’Ajuntament faci d’acusaci√≥ particular per l’agressi√≥ d’Empuriabrava

0
897

El Jutjat d’Instrucció Número 1 de Figueres ha desestimat que la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es presentin com a acusació popular per l’agressió que va patir un jove romanès al pub ‘Star’ d’Empuriabrava i que el va deixar en coma. Aquest és el primer cop que un jutjat no permet a l’associació personar-se en el procés dels cinc casos en què ho ha sol•licitat. El secretari general de la Fecasarm, l’advocat Joaquim Boadas, s’ha mostrat sorprès per la resolució i ha indicat que aquest mateix dimecres presentaran un recurs al jutjat.

L’advocat Joaquim Boadas s’ha mostrat sorprès per la decisió del jutjat, i ha anunciat que aquest mateix dimecres presentarà un recurs. Per Boadas, la personació de l’associació i del consistori està justificada des del moment en què ‘un ajuntament defensa la imatge del municipi, i un sector queda malmès per culpa d’una acció indesitjable’. Per aquest motiu, el secretari general de la Fecasarm ha indicat que espera que el jutjat ‘rectifiqui’ la seva decisió, perquè els arguments que exposa a la resolució ‘són contraris a la llei i entenem que ens ha de deixar personar-nos com a acusació popular’. L’advocat també ha ressaltat que la decisió comporta ‘un perjudici’ tant per a l’Ajuntament com per a la Fecasarm, perquè no els permet demanar pràctica de proves ni tenir accés a les actuacions.

Aquesta és la primera vegada que un jutjat no permet a la Fecasarm presentar-se com a acusació popular en un procés. De moment, l’associació ho ha sol•licitat en cinc casos. Entre aquests hi ha, per exemple, l’homicidi que va tenir lloc a l’exterior de la discoteca ‘Enjoy’ de Girona. ‘A més, la decisió sobta perquè estem compareguts en un cas idèntic, que també va tenir lloc a Empuriabrava’, ha indicat Boadas. En aquest cas, però, l’afer el porta el Jutjat d’Instrucció Número 4 de Figueres.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la Fecasarm van entrar l’escrit per personar-se com a acusació particular en l’agressió d’Empuriabrava el 30 de desembre passat. L’aldarull va tenir lloc a principis de mes a l’exterior del pub ‘Star’ d’Empuriabrava i els Mossos d’Esquadra ja han detingut dos joves romanesos per l’agressió. Arran de la batussa, un jove va quedar en coma i va haver de ser traslladat d’urgència a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li