Desembassen el pantà per millorar la qualitat de la Muga

0
1078

Agricultura ha convocat per avui la Taula Tècnica de Valoració, però ja se sap que alguns productors perdran mitja collita


Vint dies després que el Gloria arrassés mitja comarca, els efectes del temporal continuen latents. La setmana passada l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va fer diverses maniobres per desembassar aigua del pantà de Darnius-Boadella. L’objectiu: ajudar a reperfilar la llera de la Muga i recuperar-hi els hàbits.

Mentrestant, la Generalitat, la Diputació i la Subdelegació del Govern espanyol van xifrar en 4.584.012,89 euros les ajudes que necessitarà l’Alt Empordà. Les dades, però, no són definitives, perquè les administracions continuen treballant en la taxació dels danys. De fet, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat per avui la Taula Tècnica de Valoració del temporal a Girona. Hi assistiran representants de cooperatives i associacions de productors de l’Alt i Baix Empordà, la Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Viveristes i les cooperatives de Poma de Girona. De moment, però, ja se sap que entre les dues comarques el Gloria va malmetre unes 11.000 hectàrees de superfície agrícola, i que va perjudicar sobretot els cultius de pomeres i cereals. La Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries, per exemple, que ja havia patit els aiguats de la tardor, podria perdre la meitat de la collita.

Paral·lelament, els responsables del Servei de Costes de l’Estat van visitar dijous el passeig d’Empúries per valorar com refer-lo en el període de temps més curt possible. Els tècnics municipals han quantificat els desperfectes en uns 400.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li