Descobreix el territori i l’entorn de Maçanet de Cabrenys de la mà d’E-bikes Tramuntana

0
3697

L’empresa va néixer fa tres anys i ofereix el lloguer de bicicletes elèctriques i diferents rutes senyalitzades


Inspirats en la tendència a l’alça de la bicicleta elèctrica en zones alpines d’Europa, els propietaris i impulsors de l’empresa E-bikes Tramuntana van engegar, ara fa tres anys, el seu nou projecte d’esport i natura, a Maçanet de Cabrenys. El director de l’empresa, Marc Bosch, explica a HORA NOVA que van adonar-se que «Maçanet de Cabrenys és encara un lloc per explotar i desconegut per a molta gent, és per això que vam apostar fermament per les bicicletes elèctriques i les rutes a l’entorn.» Afegeixen que «amb el nostre projecte de bicicletes elèctriques de muntanya explorem i gaudim de la bellesa i de l’autenticitat de les Maçanet de Cabrenys.» Maçanet de Cabrenys está adherit al Centre BTT del Consorci Salines-Bassegoda. Dins del seu minicipi conmpta amb un total de sis rutes senyalitzades.

EL LLOGUER. A E-bikes Tramuntana compten amb una flota d’una desena de bicicletes de la marca alemanya Haibike. «El seu potent motor Yamaha t’ajudarà a arribar més lluny», tal com destaquen a la seva pàgina web. Aquestes bicicletes estan pensades per a qualsevol mena d’usuari, és a dir, no cal ser un expert per utilitzar-les, ja que gràcies a les diferents potències del motor, tothom podrà seguir la ruta. D’altra banda, hi ha diferents tarifes, a partir de 25 euros, que depenen de les hores de lloguer i dels models de bicicleta. En aquest sentit, des de l’empresa també ofereixen diferents ofertes per a ocasions especials, ofertes familiars o per a grups. Tota aquesta informació es pot consultar directament a la seva pàgina web:
ebikestramuntana.com

LES RUTES. Des d’E-bikes Tramuntana ofereixen diverses rutes i diferents maneres de fer-les. A banda del lloguer de la bicicleta, també ofereixen la possibilitat de sol·licitar el servei de guia i acompanyament per fer la ruta o, per a aquelles persones que vulguin fer la ruta per lliure, se’ls ofereix el GPS amb les rutes marcades i els diferents nivells de dificultat. Cal tenir en compte que el client és qui decideix si segueix la ruta a través del propi telèfon mòbil mitjançant l’aplicació Wikiloc, o amb els GPS que ofereix l’empresa.

Al ventall de rutes que proposen trobem la ruta familiar, que es tracta d’un recorregut de dificultat baixa i de tipus circular (és a dir, que comença i acaba al mateix lloc) que t’acompanya a descobrir Maçanet de Cabrenys a través de salts d’aigua, prats i diferents tipus de bosc i de vegetació. El recorregut acaba a Les Gorges, on les famílies usuàries, els mesos de calor, poden gaudir d’un bany refrescant o de diferents llocs idíl·lics per a fer-hi un pícnic. Una altra de les rutes és la de La Font Freda, que es caracteritza per creuar el pantà i resseguir-lo durant un tram. Cal dir que aquesta ruta és de nivell moderat, té 26 km i la durada és d’unes 3 hores i 40 minuts. Aquest circuit, que també és circular, passa per L’Ermita de Sant Miguel de la Font Fred, en el tram més elevat, on es pot gaudir d’una vista espectacular del Golf de Roses. Des d’E-bikes Tramuntana expliquen que aquesta és una de les rutes amb més èxit del circuit de Maçanet de Cabrenys. Una altra de les rutes que proposen és per a aquelles persones que volen experimentar sensacions fortes amb l’e-BTT, tant pel desnivell com per la distància. Es tracta de la ruta Tècnica que enfila fins a l’Ermita de Les Salines. El recorregut continua per pista fins al pantà, passant per La Vajol. La quarta ruta és la de la Font de Fussimanya, de 17 km, amb un traçat de ruta bo que no presenta dificultats destacables pels usuaris.

E-BIKES EN TEMPS DE COVID. Des de l’empresa mostren un alt compromís amb la situació pandèmica mundial: aquest 2020 els grups són més reduïts i tot el material és desinfecta un cop acabada la ruta. També han implantat altres mesures higièniques i de seguretat, com precintar les parts de contacte de l’e-bike, per tal que cada client les retiri just abans de començar l’activitat. Destaquen que «l’avantatge és que som un negoci petit sense acumulació de gent, força espai i temps per desinfectar bé les e-bikes.»

COMPROMÍS LOCAL. A més de ser una empresa emprenedora que vetlla pel descobriment del patrimoni i l’entorn natural de Maçanet de Cabrenys, E-bikes Tramuntana aposta pel comerç local amb col·laboracions i ofertes amb altres negocis, com ara restaurants i hotels del municipi, entre d’altres.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt Empordà, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li