Desarticulen l’organització que duia residus de França

0
717

La Guàrdia Civil desgrana que els residus venien d’una planta de reciclatge de la zona de Nimes i es declaraven com a residus de la construcció i la demolició (RCD)


Tal com va avançar hora nova amb el reportatge «Avorten l’abocament de residus generats a França en un dipòsit controlat de Peralada», publicat l’abril del 2021, finalment, la Guàrdia Civil, en una operació conjunta amb la Gendarmeria francesa, la Policia Nacional, el cos de Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals de Girona, ha detingut nou persones i n’ha investigat deu més, en el marc de l’Operació DECHET, per la seva presumpta participació en una organització criminal dedicada al trànsit de residus procedents de França i que acabaven dipositats de manera il·legal a l’Estat, concretament a les províncies de Girona, Barcelona i Lleida, tal con informava el reportatge publicat al setmanari.

OPERACIÓ DECHET. La Guàrdia Civil desgrana que els residus venien d’una planta de reciclatge de la zona de Nimes i es declaraven com a residus de la construcció i la demolició (RCD), però en cap cas era això. Es tractava, doncs, de residus «impropis», en els quals hi havia barrejats plàstics, papers i cartrons, i que finalment s’unien amb material rocós de l’abocador empordanès i així es dissimulava la seva composició real. Llavors, els residus eren enterrats per ocultar-ne la «no gestió». Els principals responsables estan en presó preventiva, a França.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li