Denuncien que van deixar una nena de 5 anys sola, al casal

0
545

Uns pares de Vilabertran han denunciat que la seva filla de 5 anys es va quedar dues hores sola al casal d’estiu perquè els monitors se’n van oblidar


Uns pares de Vilabertran han denunciat que la seva filla de 5 anys es va quedar dues hores sola al casal d’estiu perquè els monitors se’n van oblidar. El cas, que s’acaba de fer públic, es remunta al 29 de juliol. Era l’últim dia del casal, que es feia a l’escola del poble i que duia a terme una empresa de lleure contractada per l’AMPA.

Aquell matí, el grup de nens feia una excursió a la platja de Garbet de Colera. La mare, Eva Beltran, explica que a les nou del matí va portar la nena al casal i la va deixar amb dos monitors. Dues hores i mitja més tard, passats dos quarts de dotze, un dels monitors la va trucar des de la platja per dir-li que s’havien oblidat de la seva filla, i que s’havia passat uns 20 minuts sola a l’escola. «Em vaig posar molt nerviosa, vaig parlar amb la nena, que ja era amb ells a la platja, i em vaig quedar una mica en estat de xoc», relata. Va ser més tard, però, després de parlar amb l’AMPA, quan es van adonar que aquests 20 minuts, en realitat, havien estat «com a mínim» una hora i mitja o dues hores.

Beltran diu que els monitors no es van adonar que la nena no era amb ells fins que van arribar a la platja. I que aleshores un d’ells va tornar fins a Vilabertran amb l’autocar i la va trobar sola al pati de l’escola. «Afortunadament era allà, perquè podrien haver passat moltes coses; estava sola, molt nerviosa, espantada i plorant», relata la mare, que lamenta que no la truquessin quan es van adonar que la menor no era amb ells.

Explica que aquell mateix dia, a un quart de dues de la tarda, sí que la va trucar el coordinador de l’empresa de lleure per disculpar-se. «La meva sorpresa va ser veure que la versió que ell tenia era que la meva filla havia estat uns minuts sola», diu. I afegeix: «Allò que més greu em sap de la situació és que no se’ns avisés de seguida, i que es prioritzés evitar represàlies abans de garantir el benestar de la nena». Beltran també explica que l’Ajuntament comparteix edifici amb l’escola, i que en comptes de «donar per fet» que la nena era allà, no truquessin tampoc al consistori.

La mare diu que també han parlat amb l’AMPA, que va contractar l’empresa, i que tot i que d’entrada van mostrar «bona predisposició a fer-nos costat», a mesura que han anat passant les setmanes no ho veuen «de la mateixa manera». «Ens sentim una mica desemparats; m’han assegurat que no tornaran a contractar l’empresa, però després de veure què ha passat amb la nena del Garraf, no sé si això és suficient», explica.

Precisament ha estat arran del cas de la nena de 3 anys que va passar-se set hores sola en un autocar a Sitges que la família de Vilabertran ha decidit explicar què va passar amb la seva filla de 5 anys. «No he pogut evitar sentir-me culpable i pensar que, si ho haguéssim fet públic abans, hagués servit perquè els monitors haguessin estat més atents i fessin un recompte més exhaustiu dels nens», diu Beltran.

La mare explica que, precisament, allò que l’ha empesa a explicar-ho és intentar que el seu cas serveixi «per a una cosa positiva» i contribueixi a fer que se sigui «més estricte» a l’hora de contractar empreses de lleure i s’asseguri que es compleixen els protocols. I si cal, que també es revisin.

Eva Beltran també diu que, després que se l’oblidessin, a la seva filla li costa agafar el son, passa nits nerviosa i no pot dormir sola. També es mostra neguitosa quan sap que, durant el curs escolar, s’han organitzat excursions. Des de fa unes setmanes, de fet, la petita està anant al psicòleg.

La mare explica que han posat el cas en mans d’advocats, però que descarten la via penal perquè no volen «culpar ningú» i tampoc seria l’opció amb la qual se sentirien més còmodes. Sí que faran, però, una reclamació per via civil encara que només sigui per cobrir les despeses de la teràpia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li