Denuncien diversos robatoris i actes vandàlics en masos de Lladó i Cistella

0
969

Els veïns es plantegen muntar una brigada amb l’objectiu de foragitar els intrusos


Els propietaris de diversos masos ubicats entre els municipis de Lladó i Cistella asseguren que se senten indefensos davant dels diversos robatoris i actes vandàlics que estan patint des de fa mesos a les seves finques. Asseguren que els responsables dels assalts són joves estrangers (bàsicament marroquins) que irrompen a les hisendes, d’entrada per collir-ne fulles de llentiscle (un arbust força comú al sotabosc de pinedes i alzinars), però que hi acaben cometent altres delictes.

Un dels afectats, l’Heribert Sagrera, explica que els intrusos entren a les seves propietats en grups de diverses persones per agafar-ne unes fulles que «aprofiten per fer corones de morts, i també se n’emporten amb camions cap a Holanda i en fan pomades». «No és que sigui una gran cosa, perquè són fulles tendres, però entren als teus camps, moltes vegades trencant els filats, i t’agafen una cosa que no és seva per vendre-se-la», lamenta Sagrera, tot afegint que «casualment, sempre que passen aquests grups hi ha robatoris als masos». Entre d’altres objectes que han trobat a faltar diversos veïns en els darrers mesos hi ha eines del camp, moticultors, bombes d’aigua o fins i tot una collita d’alls. «Que potser no són ells? Pot ser, però és molt casual», diu l’Heribert. I a això cal sumar-hi que, en diverses ocasions, com que trenquen els filats, les vaques o les vedelles s’escapen de les finques. «La gent s’enfada perquè els Mossos passen… Són petits robatoris en zones rurals, i només tenen un 4×4», relata Sagrera, que ja ha presentat dues denúncies als Mossos d’Esquadra i vol deixar constància del que està passant «perquè un dia passarà alguna cosa».

En aquest sentit, alerta que en les últimes setmanes ja s’han produït dos episodis que ell considera perillosos. Un dels protagonistes va ser un dels pagesos a qui els intrusos van tallar un filat. Van entrar a la seva propietat amb dues furgonetes, els gossos (del pagès) van començar a bordar, els intrusos es van posar a cridar, i el pagès va acabar disparant dos trets a l’aire per dissipar-los. I paral·lelament, hi ha uns altres veïns que ja s’estan plantejant la possibilitat d’agrupar-se 10 o 12 per «fer un espant gros» als lladres «i que no tornin mai més».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li