Denúncia conjunta davant la seu central d’Endesa pels talls de llum diaris a barris

0
927

Les queixes de Figueres i dels veïns del Culubret s’afegeixen a les dels barris de Sant Roc i Font de la Pólvora


Els veïns afectats pels talls de llum diaris van escenificar una protesta el dia de la nit de Nadal, davant la seu central d’Endesa a Barcelona. L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), juntament amb l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, van fer una roda de premsa conjunta per denunciar la situació que es viu a Figueres, al Culubret i també a altres barris de Catalunya amb problemàtiques semblants. Es tracta de Sant Roc, a Badalona, i Font de la Pólvora, a Girona.

En el comunicat emès es culpa directament Endesa de la situació. Les entitats assenyalen que aquests talls no són «fets aïllats», sinó «una demostració de la nul·la responsabilitat d’Endesa en les seves tasques d’obligat compliment pel que fa al manteniment i el bon estat de la xarxa» i exigeixen a la companyia «solucions estructurals». Mentre no les ofereixin, reclamen que no es talli el subministrament elèctric a cap veí en ple hivern. Les entitats demanen auditories independents sobre la xarxa de distribució als territoris afectats per detectar on s’ha d’intervenir i actuacions «efectives», com sectorialitzacions de la xarxa o instal·lació de generadors. També exigeixen la implicació de les administracions competents. L’APE no descarta recórrer a la via judicial si Endesa no ofereix solucions.

La companyia va insistir en què la xarxa està en bon estat i va tornar a referir-se al problema de les connexions irregulars. Pel que fa als veïns del Culubret, durant aquests dies no hi ha hagut treva. La mateixa nit de Nadal també es van quedar sense llum.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li