Demanen que el nou parc solar de l’Escala es canviï d’ubicació

0
596

Unió de Pagesos ha presentat una sèrie d’al·legacions al projecte perquè creu que l’emplaçament actual compromet la producció agrícola de la parcel·la afectada


Unió de Pagesos ha presentat una sèrie d’al·legacions per demanar que s’emeti un informe desfavorable a l’emplaçament proposat per al projecte del nou parc solar agrivoltaic de l’Escala. El sindicat agrari demana que el parc —de 17 MWp (33,6 ha)— s’ubiqui en algun espai ja alterat per l’activitat humana, o bé en teulades d’edificis, zones urbanitzades o terrenys de poc valor natural i faunístic. L’objectiu final és «minimitzar l’ocupació innecessària del territori.»

Si prospera tal com està projectat actualment, el projecte afectaria una parcel·la de regadiu amb cultius herbacis (blat de moro i alfals) d’alt valor agrari que, a més, segons la preclassificació establerta pel Departament d’Agricultura, seria una «zona potencialment no apte de regadiu.» I el sindicat considera que el parc agrivoltaic compromet «completament» la producció agrícola de la parcel·la, ja que les línies de panells fan inviable una producció rendible d’un cultiu herbaci.

A més, també demanen que el projecte incorpori una anàlisi completa equivalent que avaluï les seves afectacions sobre l’espai agrari. I alerten que tampoc es compleix l’obligatorietat d’incloure alternatives d’ubicacions que no afectin terrenys agrícoles, ja que les altres alternatives presentades també afecten parcel·les de cultiu del mateix valor agrari.

En qualsevol cas, Unió de Pagesos defensa potenciar l’ús d’energies alternatives, «però tenint en compte que la transició requereix una planificació responsable i transparent que eviti la concentració d’infraestructures en un espai limitat.» A més, el sindicat aposta per instal·lacions de petites dimensions desenvolupades amb la implicació de la gent del territori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li