Demanen l’aturada d’una macrogranja

0
1570

La instal·lació va aconseguir tots els permisos i es va construir però els ecologistes van portar el cas al TSJC, que el 2007 els va donar la raó i va anul·lar els permisos


 

La plataforma IAEDEN-Salvem l’Empordà denuncia que la Generalitat ha aprovat provisionalment l’autorització ambiental d’una macrogranja a Rabós d’Empordà amb capacitat per a 4.805 caps de bestiar.

El tema cueja des del 2003. La instal·lació va aconseguir tots els permisos i es va construir però els ecologistes van portar el cas al TSJC, que el 2007 els va donar la raó i va anul·lar els permisos. L’empresa promotora ho va recórrer al Suprem i el 2011 va tornar a fallar a favor dels denunciants. L’entitat, que hi ha presentat al·legacions, reclama que s’aturi el procés perquè l’equipament continua sense complir amb la distància de menys de 1.000 metres del nucli més proper, Mollet de Peralada, i «es manté el risc de contaminació dels rius Orlina i Merdanç». Els ecologistes sospiten, a més, que la granja ha estat funcionant durant aquests anys de manera irregular. Per això, l’any 2015 van denunciar els fets als Agents Rurals i ara han demanat l’acta per poder aportar-la i aconseguir parar el procés.

D’altra banda, l’entitat reclama de nou una moratòria a les tramitacions de noves granges i d’ampliacions de les existents a la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li