Demanen aturar el projecte de cĂ mping previst a Garriguella

0
1255

El grup ecologista IAEDEN-Salvem l’Empordà reclama aturar la tramitació d’un projecte amb capacitat per a 2.000 persones


El grup ecologista IAEDEN-Salvem l’Empordà reclama aturar la tramitació d’un projecte per construir un càmping amb capacitat per a 2.000 persones a Garriguella. Els ecologistes asseguren que la iniciativa, que s’estaria tramitant, incompleix la normativa vigent que “protegeix la zona pels seus valors d’interès agrari i paisatgístic”. A més, temen l’impacte sobre la demanda d’aigua que pugui tenir per al municipi, on actualment viuen 854 persones.

Els ecologistes asseguren que l’equipament ocuparia unes 17,5 hectàrees, amb 665 parcel·les de les quals 265 es podrien destinar a bungalous. També s’hi preveuen, segons ells, equipaments amb una edificabilitat de 8.740 metres quadrats. L’entitat ja ha presentat al·legacions a la proposta.

Sobre l’impacte que podria tenir el projecte en la disponibilitat d’aigua al municipi, el comunicat dels ecologistes diu: “El nou càmping doblaria la població actual que hi ha a Garriguella”. Consideren, a més, que l’equipament estaria a ple rendiment a l’estiu, just quan la demanda d’aigua a la comarca és més alta i insisteixen que “els informes del projecte que hem pogut consultar no garanteixen aquesta disponibilitat”.

Des de l’entitat -i mitjançant el comunicat fet públic la setmana passada- demanen que “les administracions competents apliquin les normatives vigents” i encoratgen els habitants de Garriguella i de tota la comarca a expressar el seu rebuig a aquest projecte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li