Demanen 22 anys de presó per l’acusat d’assassinar un empresari a Roses el 2005

0
1426

Segons recull l’escrit d’acusació, l’acusat Costel Roman va atacar la víctima, que tenia 62 anys, en una habitació situada a la planta baixa de la casa


 

El fiscal demana 22 anys de presó per a l’acusat d’assassinar un empresari a Roses durant un robatori violent a casa seva, perpetrat el 12 de novembre del 2005. Segons recull l’escrit d’acusació, l’acusat Costel Roman va atacar la víctima, que tenia 62 anys, en una habitació situada a la planta baixa de la casa.

El fiscal assenyala que la víctima tenia les capacitats de defensa «anul·lades» perquè estava dormint, per l’edat que tenia i per l’alcohol que havia ingerit. L’acusat, que era boxejador professional, el va agredir de «manera brutal» a diverses parts del cos. Li va acabar provocant una oclusió de les vies respiratòries i la víctima va morir per asfíxia.

Els Mossos d’Esquadra van trobar ADN de l’atacant a l’escena del crim però no el van poder identificar fins l’any 2016. L’acusat va fugir de la casa sense poder-se determinar si va culminar el robatori. La Unitat Territorial d’Investigació (UTI) dels Mossos va obrir una investigació que en aquell moment no va aconseguir identificar el suposat autor. Deu anys després, les restes de sang trobades als pantalons de la víctima, a una paret i a una corretja de persiana van ser clau per resoldre el crim. El 19 de maig del 2016, la policia espanyola va detenir Costel Roman, d’origen romanès, com a suposat autor d’un robatori amb violència a Castelló de la Plana. El seu ADN era el del sospitós d’assaltar i assassinar l’empresari a Roses. Roman té nombrosos antecedents i ha estat detingut cinc vegades per robatoris, amenaces, lesions i detenció il·legal.

El judici es farà a l’Audiència de Girona en els pròxims mesos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li