Del tartan a l’entorn rural

0
2140

El Club Atletisme VentallĂł amplia el seu projecte d’atletisme rural aterrant aquesta temporada a Sant Pere Pescador 


Conèixer els valors de l’atletisme i gaudir-ne no només s’assoleix damunt del tartan, la pista de material sintètic aglomerant que aixopluga moltes de les proves pròpies d’aquest esport. Els esprints, els salts de llargada o els llançaments de javelina o de pes també es poden realitzar en el context d’un camp de gespa natural, d’una platja o ben a la vora d’un riu.

L’atletisme rural és això, de fet. Ho saben prou bé els impulsors del Club Atletisme Ventalló, que després d’iniciar un projecte d’aquestes característiques a Ventalló, una iniciativa que va aflorar al pati de l’escola del poble i que va anar evolucionant amb el pas del temps, aterra aquesta temporada a Sant Pere Pescador, després d’haver-se consolidat en altres nuclis de la contrada com ara l’Armentera o l’Escala. «Feia dos anys que buscàvem tirar endavant aquest projecte a l’Escola Llagut, però per falta de monitors no hem pogut impulsar-lo fins ara. Només començar ja hem tingut una trentena de nens i nenes apuntades, estem molt contents», subratlla Elena Poquet, directora tècnica del Club Atletisme Ventalló.

En concret, la proposta impulsada per l’entitat esportiva juntament amb l’Ajuntament de Sant Pere Pescador se celebra els dimarts i dijous al migdia amb un grup de tercer i un grup de quart de primària. «L’objectiu és introduir l’atletisme al poble amb la vista posada al futur de la població més jove. El que fem és educar en l’hàbit de practicar esport i de portar una vida sana i saludable per mitjà de l’atletisme, així com activar el desenvolupament físic i iniciar els patrons bàsics de cara especialitat atlètica», explica Poquet.

LA METODOLOGIA. Per bastir el projecte d’atletisme rural, les directrius són clares i pragmàtiques: aprofitar el material que es té a l’abast. O, més ben dit, aprofitar l’entorn natural del voltant. Així doncs, els joves es formen en espais convencionals com poliesportius, però també en camins rurals, parcs o ben a prop del litoral. «Treballem en diferents paratges i amb diversos materials», assenyalen des del club esportiu alt-empordanès.

Aquesta metodologia de treball, d’entendre l’esport i el seu aprenentatge, ha quallat amb força al territori. El primer exemple d’aquesta acceptació es va coure a Ventalló, on l’increment gradual de nous i menuts atletes va fer que l’activitat s’ampliés a d’altres municipis de la comarca. Actualment, la iniciativa d’atletisme rural del club local mou uns 140 nens: prop d’una setantena a Ventalló; al voltant de trenta a Sant Pere; una vintena a l’Armentera i, la resta, distribuïts en dues escoles de l’Escala. «El projecte està consolidat, i això es nota sobretot amb l’arribada de la primavera, quan comencem a fer sortides», conclou Poquet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li