
El Club Atletisme VentallĂł amplia el seu projecte d’atletisme rural aterrant aquesta temporada a Sant Pere PescadorÂ
Conèixer els valors de l’atletisme i gaudir-ne no només s’assoleix damunt del tartan, la pista de material sintètic aglomerant que aixopluga moltes de les proves pròpies d’aquest esport. Els esprints, els salts de llargada o els llançaments de javelina o de pes també es poden realitzar en el context d’un camp de gespa natural, d’una platja o ben a la vora d’un riu.
L’atletisme rural Ă©s això, de fet. Ho saben prou bĂ© els impulsors del Club Atletisme VentallĂł, que desprĂ©s d’iniciar un projecte d’aquestes caracterĂstiques a VentallĂł, una iniciativa que va aflorar al pati de l’escola del poble i que va anar evolucionant amb el pas del temps, aterra aquesta temporada a Sant Pere Pescador, desprĂ©s d’haver-se consolidat en altres nuclis de la contrada com ara l’Armentera o l’Escala. «Feia dos anys que buscĂ vem tirar endavant aquest projecte a l’Escola Llagut, però per falta de monitors no hem pogut impulsar-lo fins ara. NomĂ©s començar ja hem tingut una trentena de nens i nenes apuntades, estem molt contents», subratlla Elena Poquet, directora tècnica del Club Atletisme VentallĂł.
En concret, la proposta impulsada per l’entitat esportiva juntament amb l’Ajuntament de Sant Pere Pescador se celebra els dimarts i dijous al migdia amb un grup de tercer i un grup de quart de primĂ ria. «L’objectiu Ă©s introduir l’atletisme al poble amb la vista posada al futur de la poblaciĂł mĂ©s jove. El que fem Ă©s educar en l’hĂ bit de practicar esport i de portar una vida sana i saludable per mitjĂ de l’atletisme, aixĂ com activar el desenvolupament fĂsic i iniciar els patrons bĂ sics de cara especialitat atlètica», explica Poquet.
LA METODOLOGIA. Per bastir el projecte d’atletisme rural, les directrius són clares i pragmà tiques: aprofitar el material que es té a l’abast. O, més ben dit, aprofitar l’entorn natural del voltant. Aixà doncs, els joves es formen en espais convencionals com poliesportius, però també en camins rurals, parcs o ben a prop del litoral. «Treballem en diferents paratges i amb diversos materials», assenyalen des del club esportiu alt-empordanès.
Aquesta metodologia de treball, d’entendre l’esport i el seu aprenentatge, ha quallat amb força al territori. El primer exemple d’aquesta acceptació es va coure a Ventalló, on l’increment gradual de nous i menuts atletes va fer que l’activitat s’ampliés a d’altres municipis de la comarca. Actualment, la iniciativa d’atletisme rural del club local mou uns 140 nens: prop d’una setantena a Ventalló; al voltant de trenta a Sant Pere; una vintena a l’Armentera i, la resta, distribuïts en dues escoles de l’Escala. «El projecte està consolidat, i això es nota sobretot amb l’arribada de la primavera, quan comencem a fer sortides», conclou Poquet.
Leave a Reply