Debut del Ballet Nacional Sodre, de l’Uruguai, amb un espectacle farcit de folklore i accent espanyol

0
1013

Igor Yebra, Blanca Li i Hugo Millán van conversar dins el cicle Diàlegs, del Campus Peralada


Aquest cap de setmana el Festival Castell de Peralada ha viscut una de les seves nits més màgiques amb el debut de l’espectacle El Quijote del Plata. Des del festival expliquen que la companyia uruguaiana Ballet Nacional Sodre, capitanejada pel bilbaí Igor Yebra, presentava per la primera vegada que aquest muntatge de nova creació a Espanya, fet que també ha marcat l’inici d’una gira a l’estat on, a més de Peralada, visitaran els festivals d’Almagro, San Lorenzo d’El Escorial, Sagunt i Santander.

‘EL QUIJOTE DEL PLATA’. Tal com detallen, la història transcorre a la biblioteca d’on els ballarins van anar i sortint vivint diverses aventures quixotesques. El paper dels llibres va ser un element molt important de l’obra, ja que han estat els llibres els que han endinsat als ballarins i ballarines en aventures viatges. La música va anar a càrrec de l’Orquesta Simfónica del Sodre amb músiques de compositors que van tenir una relació o una inspiració popular amb El Quixot i el folklore espanyol. Per tant, el públic va poder gaudir de peces de compositors com Georg Philipp Telemann, Charles Koe-chlin, Claude Debussy, Maurice Ravel, Mijaíl Glinka, Camille Saint-Saëns, Emmanuel Chabrier, Nikolái Rimsky-Kórsakov i Alexander Glazunov.

DIÀLEGS. La Biblioteca del Castell de Peralada, que alberga una important col·lecció de Cervantes amb més d’un miler d’exemplars d’El Quixot de la Manxa, va acollir també un diàleg entre el director artístic, Igor Yebra; la coreògrafa, Blanca Li, i Hugo Millán, dissenyador d’escenografia i vestuari. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li