Debat a mig mandat

0
1287

Dissabte vàrem celebrar un debat sobre el punt en el qual està el mandat a l’Ajuntament de Figueres, va ser al local El Pati del carrer Muralla amb presència de més d’un centenar de persones. Cal reconèixer el mèrit que hi hagi gent jove que organitza aquests debats perquè són el nostre futur. Érem un total de vuit portaveus convidats, amb moltes preguntes que s’havien recollit a través de les xarxes socials els dies previs, i teníem un minut per resposta sense dret a rèplica. No estem acostumats els polítics a parlar en forma de tuit, necessitem més temps per explicar-nos, necessitem respondre les al·lusions. El format era innovador però se’ns va fer difícil d’entrar-hi, massa respostes per un acte d’hora i mitja. Entre el format de debat més clàssic i aquest, potser es podria trobar un terme mig, però insisteixo a felicitar els organitzadors.

Entre les respostes vaig poder dir que per nosaltres acabar les obres del Casino Menestral és una prioritat i que només calia la forma jurídica de governança, que seguim apostant pel Museu del Circ a casa Nouvilas, tot i que el projecte es troba aturat en aquest moment, que hem de concentrar la nostra energia en els festivals culturals més estratègics, que hem de posar recursos humans i econòmics per fer front a l’abandonament escolar, que hem de treballar perquè el comerç obri els migdies per tal d’atreure més visitants, que estem pel desdoblament del cinturó de ronda, la construcció d’un enllaç de la Ronda Sud amb Sant Pau de la Calçada i la gratuïtat de l’autopista entre els accessos Nord i Sud. No em va donar temps d’explicar que en el tema de les vies del tren hem de lluitar per la supressió dels passos a nivell començant de zero i amb la unitat de tots els partits per dirigir-nos a Foment, i el meu partit està disposat a col·laborar-hi de forma activa.

Quant a les qüestions socials, vaig argumentar que per nosaltres la millor política social és la creació de llocs de treball, i en aquest sentit apostem per les reduccions fiscals que estimulin la creació d’indústria i d’empreses. En matèria cultural ens vam adreçar a un debat celebrat a La Cate on es comparava la situació de Figueres amb la d’altres ciutats de les quals estàvem molt lluny i vàrem denunciar que des de llavors no s’ha fet res per reparar les greus mancances de la nostra ciutat.

A la pregunta sobre quin projecte de l’actual govern consideraríem irrenunciable i quin rebutjaríem, vaig respondre que defensaríem la intervenció policial, social i urbanística als barris de la zona oest de Figueres i que mai hauríem fet el lloguer i posterior compra del local de l’antic Bingo al carrer Sant Pau. No hi va haver temps per altres preguntes sobre els districtes, instal·lacions esportives, el jovent, participació, i tantes coses que ens hagués agradat poder respondre.

El problema del debat rau en l’actual fraccionament del consistori figuerenc, som molts grups per garantir un debat àgil i on puguem atendre tots els temes que interessen als ciutadans, que hem vist que són molts i diversos. De totes maneres, nosaltres acudirem a tots els actes on se’ns convidi i acceptarem les regles del joc, siguin quines siguin, perquè creiem que la política s’ha d’apropar a la ciutadania i benvinguts siguin actes com aquest. De nou, felicitem els joves que han tingut la iniciativa i agraïm al públic la seva assistència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li