De París a l’Escala, a peu

0
1020

Dos germans i un objectiu: viatjar de París a l’Escala a peu. El resultat: 41 dies caminant, 890 km recorreguts i 1.200 euros gastats. Josep Fonti, de 24 anys i, Virgili Fonti, de 26 anys, són els dos joves escalencs que han protagonitzat aquesta llarga, dura però també profitosa aventura.
“Si Werner Herzog va anar caminant de Munich a París, per què no podem fer això nosaltres?”.Això és el que es deien a si mateixos els dos joves germans de l’Escala, que per realitzar aquest viatge a peu van inspirar-se en l’aventura d’aquest director de cinema alemany, que al novembre de1974 va recórrer 685km a peu de Munich a París. La idea, però, va ser del germà petit, Josep Fonti, que treballa com a fotògraf freelance a París. Josep assegura que fa uns mesos, mentre mirava avions i trens per anar de París a l’Escala, se li va ocórrer, de cop i volta, la idea d’anar-hi a peu i, de seguida va escriure a les notes del seu Iphone la frase: “anar caminant de París a l’Escala”. Lluny de quedar-se en una simple nota, Josep va comentar la ‘bogeria’ al seu germà Virgili que, des d’un inici, es va mostrar interessat en la proposta i que, al cap d’un temps, va confirmar-li les ganes de tirar endavant la idea.
Els dos germans, que no eren aficionats a fer sortides a la muntanya o excursions a peu i, ni de bon tros, havien emprès un viatge daquestes característiques, van preparar l’aventura amb tan sols dues setmanes d’antelació. “Vam fer el trajecte a través del Google Maps, que és l’eina que ens ha ajudat més en tot el viatge. Vam demanar que ens recomanés el trajecte més ràpid entre París i l’Escala i vam guardar la ruta que ens va marcar”. Després, assegura Josep, van comprar uns 10 mapes de França a gran escala i van marcar en fluorescent el recorregut que els havia recomanat Google Maps. Aleshores, van decidir dividir la ruta en 35 etapes, per tal de caminar d’uns 20 a 30 km al dia, i van buscar si hi havia campings als llocs on pretenien parar a dormir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li