De l’enduro al raid

0
1720

L’empordanès Miquel Garcia va participar a l’abril al Rally Merzouga, al Marroc, el pas previ per qui vol anar al Dakar


 

De l’enduro al raid, de manera no buscada, sinó circumstancial. Així es podria resumir, a grans trets, la trajectòria del pilot de Camallera Miquel Garcia, qui després de conèixer l’èxit en enduro –campió d’Espanya i Catalunya en diverses ocasions–, s’ha encaminat cap a una nova aventura més allunyada dels ambients forestals i més pròxima als paratges desèrtics.

Una part d’aquest nou camí es va originar durant la celebració de la Bassella Race 1, a Lleida, on l’alt-empordanès va assolir el primer lloc en la categoria Amics després de superar a gairebé mig miler de rivals. Aquest bon paper li va brindar la possibilitat de participar a l’abril en el Rally Merzouga, al Marroc, una prova que es coneix com el pas previ per fer el salt al reconegut Dakar. «Juntament amb un company, Erik Mayol, ens agradaria competir en un futur al Dakar, però per aconseguir-ho has de competir obligatòriament a Merzouga», detalla Garcia, qui resumeix l’aventura africana amb bona nota: «Va ser una gran experiència. Havia fet poques dunes, abans havia anat a Dubai, però m’ho vaig passar molt bé, el recorregut del Marroc és molt bonic».

De fet, el resultat era el de menys, diu l’empordanès: «L’objectiu era poder acabar la carrera i passar-ho bé, el resultat no era rellevant i en cap moment vaig anar a competir –va finalitzar la darrera etapa en la 44a posició–. Volia passar una bona aventura i prou».

L’ADAPTACIĂ“ AL RAID. DesprĂ©s de mitja vida damunt la moto, en aquest cas competint i alçant trofeus en la categoria d’enduro, l’adaptaciĂł al raid ha estat mĂ©s senzilla. Ara bĂ©, Garcia ha hagut d’adaptar-se, psicològicament, a les exigències de la nova modalitat: «En el raid has de pensar molt, perquè corres molta estona i quan caus hi ha mĂ©s perill, les velocitats sĂłn molt altes i això t’obliga a estar molt atent de tot».

EL POSSIBLE REPTE DEL DAKAR. Tot i que la intenció inicial era gaudir de l’aventura i acabar la prova conjuntament amb Mayol, a l’horitzó de Garcia hi llueix amb especial brillantor una possible presència futura a la prova reina, el Dakar. Almenys, no ho descarta: «No ho arracono, tant de bo algun dia pugui participar-hi, és el que somnia qualsevol amant del motor, però tots sabem que econòmicament és un projecte molt complicat».

De moment, Garcia estudia participar en alguna nova prova de raid, però això no vol dir que obri una nova etapa esportiva. «La meva carrera es va acabar. L’objectiu era anar a Merzouga i a partir d’aquí, mai se sap», detalla.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li