De l’Empordà a Saint Lucia

0
1363

Quatre regatistes de la comarca han participat en la regata transoceànica amateur més popular del món


 

Quatre amics alt-empordanesos han participat recentment en la 32a edició de la regata Atlantic Rally for Cruisers (RAC), la regata transoceànica amateur més llarga i popular del món. Es tracta del rosinc Mario Font, regatista del GEN Roses, i dels figuerencs Francesc i Oriol Turró i David De la Higuera, que juntament amb el gironí Jordi Bosch han resseguit l’Atlàntic a banda i banda, des de Gran Canària fins a Saint Lucia, a través de dues etapes: la primera, entre Las Palmas i Mindelo (Cap Verd), composta de 7 dies, i la segona, de Mindelo a Saint Lucia, més feixuga, va necessitar 16 dies per ser completada.

Més enllà del bon resultat -van ser segons en la classe A-, el gran record que s’emporten els participants locals és l’aventura que va suposar la regata. “Travessar l’Atlàntic sempre és un somni per a qualsevol navegant. Pels quatre alt-empordanesos era la primera vegada _en Jordi Bosch ja tenia experiència_, i m’ha sorprès la manera com s’han resolt ràpidament les situacions complicades que hem anat tenint”, explica Font.

Amb aquestes paraules, el soci del GEN Roses es refereix, sobretot, al trencament de l’espinàquer que van patir dues vegades, a la climatologia atípica amb què van topar, amb un vent irregular que passava dels 15 nusos als 30 amb un sospir, o a la filtració d’aigua salada a la bomba de la sentina, un handicap que es va solucionar amb paper film. “La bona adaptació de tots al fet d’estar navegant durant tants dies ha estat clau. Em quedo amb això, amb les postes de sol i amb les estrelles durant la nit”, afegeix Font.

De fet, l’experiència ha estat tan profitosa que ja es pensa en una segona participació. “M’encantaria tornar-hi, tot i que de moment haurem de navegar en competicions més properes, com el Golfus de la Badia de Roses, l’Interclubs Empordà, el Godó a Barcelona o la Copa del Rei a Palma”, diu Font.

REGATA PLURAL. L’ARC és una regata d’allò més heterogènia. Aquest any, per exemple, hi han participat regatistes de tots els punts del planeta, el més jove dels quals té 3 anys, mentre que el més veterà en té 81.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li