De l’Empordà a les dunes saudites

0
1873

Un grup de quatre corredors d’Edibikes participaran en la primera cita de les Titan Series a l’Aràbia Saudita


 

El segell Titan Desert continua creixent. De fet, aquest 2020 serà sens dubte l’any de l’apogeu d’aquesta prova de resistència, que si fa uns mesos afirmava l’aflorament d’un nou esdeveniment a Mèxic, ara ha confirmat que les Titan Series també faran parada a l’Aràbia Saudita del 29 de gener a l’1 de febrer, en el marc d’una competició limitada a només un centenar de participants.

D’aquest petit col·lectiu hi haurà alguns representants de l’Alt Empordà. És el cas d’un grup de ciclistes del club Edibikes, de Figueres, que participarà en la primera cita del calendari Titan de l’any amb objectius dispars: «Algun buscarà quedar entre els 5 primers classificats i altres es marcaran com a fita acabar», destaca el fortianenc Albert Carrón, un dels qui ja sap què és participar en una prova d’aquestes característiques –ha competit tres vegades a la prova reina del Marroc–. «El projecte d’anar a l’Aràbia Saudita neix per les ganes d’aventura que ha tingut sempre la gent d’Edibikes, i tenint en compte que era la primera edició i no podíem fallar», afegeix.

Qui també sap què és competir en un repte de la Titan Series és el corredor de Capmany, però resident des de fa temps a Castelló, Jordi Daniel, que dona prioritat a «acabar i gaudir molt, competir per passar-nos-ho bé». Daniel, que afrontarà la seva tercera Titan i que també té experiència en altres proves com la Madrid-Lisboa o la Costa Blanca Bike Race, assenyala que el fet de competir durant anys a un nivell exigent els ha permès agafar el ritme adient de cara al nou repte. «No hem deixat mai de preparar-nos i ara no hem fet res en especial, bàsicament hem continuat amb la preparació que fem habitualment», subratlla.

L’opinió del castelloní és convertida per en David Mañach, de Navata, qui també forma part de l’expedició d’Edibikes. «La preparació s’ha basat en hores i hores damunt la bici, però també a cuidar el menjar i acostumar-se a patir», diu el corredor abans d’afegir quins són els motius que justifiquen aquest sofriment: «Com sempre, el més complicat serà el terreny, amb sorra i molta pedra, i també hi haurà molt vent, però essent de l’Empordà em preocupa ben poc. Al cap i a la fi, el més important és tenir el cap ben clar i intentar gaudir al màxim». I gaudir, precisament, és la premissa màxima dels tres corredors, que juntament amb Sergio Cabrerizo aportaran el toc local a terres ben exòtiques. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li