De guanyar a l’Albera al (des)confinament

0
980

El ciclista de Cabanes Gerard Blanch ha vist aturada una temporada on tenia previst fer diverses etapes a fora


Com ja sabem, la pandèmia mundial provocada per la Covid-19 ha tallat d’arrel les competicions esportives, i això ha significat de retruc que hagi frenat trajectòries ben diverses: algunes mantenien una caiguda al buit des del punt de vista de resultats; unes altres es mantenien estables, mentre que també n’hi havia que evidenciaven un clar auge. Aquest darrer cas, precisament, és el context que embolcallava el recorregut del ciclista de Cabanes Gerard Blanch (Club Ciclista Vilajuïga-EoBikes), que després d’un inici de temporada complicat va anar recuperant la seva millor versió, fins al punt de vèncer amb contundència a la primera edició de l’Open Girona de la Jonquera, que es va dur a terme l’1 de març amb la participació d’uns 260 ciclistes. «Les primeres curses d’aquest any no em van anar gaire bé, no em sentia còmode, no tenia ritme. Però a partir de l’Open de la Jonquera això va canviar, estava molt còmode sobre la bici tant pujant com baixant, i això em va dur a liderar-la de principi a fi», diu l’empordanès.

El bon paper a terres alberenques, però, es va estroncar de cop a causa del nou coronavirus, que va aturar un curs que havia de ser especial. «Aquesta temporada em feia especial il·lusió, ja que tenia previst marxar a fer diverses carreres per etapes a fora. Vaig començar establint el calendari que feia cada any, però els meus entrenaments estaven més enfocats a carreres llargues. La setmana passada, per exemple, havia de ser a Portugal disputant una cursa UCI per etapes per parelles», detalla Blanch.

L’ENTRENAMENT, AVUI. El ciclista cabanenc apunta que ja s’estan donant dates per tornar a competir a l’agost, un fet, però, que dependrà de l’evolució de la pandèmia. «Malauradament hauré de retallar part del calendari previst, ja que moltes curses s’encavalcaran i quedarà un calendari molt concentrat a final d’any», detalla.

Durant aquests dies, Blanch reconeix que l’etapa de confinament total «va ser dura», amb exercicis de baixa intensitat al rodet, però la possibilitat de poder fer exercici a l’aire lliure a partir del 2 de maig va canviar el paradigma: «Ara entreno fora, sobretot en bicicleta de muntanya, tot i que algun dia també faig rodet», conclou.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li