De Figueres a Hawaii, via Vichy

0
735

 De l’Alt Empordà a Hawaii tot passant pel mig de França. Aquest és el recorregut que ha resseguit el triatleta local del Club Triatló Tramuntana Figueres, David Llinares, que després d’un gran paper a l’Ironman de Vichy el 28 d’agost va assolir el somni esportiu de la seva vida: el bitllet per disputar el campionat del món que se celebrarà al paradisíac arxipèlag del Pacífic el 8 d’octubre de 2016.
“A part de la duresa que ja comporta un Ironman, a Vichy feia moltíssima calor, vaig córrer la marató amb 40 graus”, relata Llinares, que tot i les condicions extremes va creuar la línia d’arribada amb un temps de 9 hores i 35 minuts, un registre que li va suposar ser el 51è de la classificació general d’entre uns 1.600 participants i el setè del seu grup d’edat, de 40 a 44 anys.
Amb quatre Ironmans anteriors a les espatlles, existia un precedent concret, el Triatló de Vitòria, que convidava especialment a l’optimisme. Allà, a la prova basca de l’any passat, l’atleta altempordanès va vèncer en la seva categoria amb un temps que vorejava la marca de França. “Es tractava d’una prova a nivell estatal i amb menys nivell que a Vichy, però em va servir per adonar-me que si repetia aquest temps tenia opcions de classificar-me per Hawaii”.
Malgrat que des d’un punt de vista del cronòmetre el millor resultat aconseguit fins ara va ser el de Vitòria, la competició gala va ser, amb diferència, la més important: “A França vaig competir amb els millors del món, amb molts professionals que volien guanyar la plaça per anar a Hawaii. La gent no hi anava a passejar”.
El secret per ser més competitiu a Vichy va ser el de saber trobar l’equilibri de l’esforç: “Passar de la bicicleta a la cursa a peu va ser, amb diferència, el pitjor de tot. Després del quilòmetre número deu vaig veure que si no afluixava el ritme potser no arribava, en aquell moment calia graduar l’esforç per poder aguantar els 42 quilòmetres corrent”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li