De 800 pisos buits, 240 ocupats il·legalment

0
1223

Les dades es recullen pel cens que està elaborant la fundació SER.GI i segons el regidor de Seguretat, Pere Casellas, a finals d’estiu es tenia la xifra dels 240 pisos ocupats però en 80 casos s’havia procedit al desallotjament


La problemàtica de les ocupacions il·legals d’habitatges a Figueres es va discutir en el darrer ple municipal. Va ser a partir del debat d’una moció impulsada per Cs que van sorgir dades actualitzades sobre el nombre de pisos buits que hi ha a la ciutat. En total hi hauria uns 800 habitatges d’aquest tipus i 240 estarien ocupats il·legalment. Les dades es recullen pel cens que està elaborant la fundació SER.GI i segons el regidor de Seguretat, Pere Casellas, a finals d’estiu es tenia la xifra dels 240 pisos ocupats però en 80 casos s’havia procedit al desallotjament.

En el ple ordinari, el portaveu de Cs, Héctor Amelló, va defensar una moció per garantir la seguretat i la convivència ciutadana davant les ocupacions. Entre les propostes, Amelló va parlar d’elaborar un pla de protecció contra l’ocupació il·legal, la creació d’una oficina per atendre les persones afectades, una unitat de seguiment de les ocupacions, reforç policial i l’elaboració d’un cens que «diferenciï entre ocupacions mafioses o per necessitat».

La moció de Cs no va tirar endavant tot i el suport dels regidors de Junts per Figueres, grup que també apostava per accions contra aquesta pràctica il·legal. En la votació, 10 suports a la moció i 11 negatives (les del govern). El regidor de Seguretat, Pere Casellas, va argumentar no estar d’acord amb «una moció que només està enfocada en la seguretat». Va afegir que les ocupacions responen a altres factors i que «en qüestions de problemes de convivència, risc per a les persones i ocupacions imminents l’Ajuntament hi intervé». Casellas va recordar que el 42,5% de la població de Figueres viu sota el llindar de la pobresa; un 34,9% amb privació material i un 16% amb privació material severa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li