Danys als cultius per culpa de vaques salvatges de l’Albera

0
1859

Els afectats estan preocupats per les destrosses i perquù els animals ‘campen sense cap control sanitari’


 

Els agricultors d’Espolla ja no poden mĂ©s. Han decidit denunciar pĂșblicament els danys a les seves explotacions «per culpa d’un ramat salvatge de vaques de l’Albera». LluĂ­s PagĂšs, un dels afectats, explica que aquests animals «campen lliurement sense cap identificaciĂł, ens fan malbĂ© els cultius i no tenim cap garantia sanitĂ ria». PagĂšs afegeix: «Com sabem si les femtes que deixen sĂłn d’un animal sa o no?».

Els afectats reclamen al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, que posi mesures a allĂČ que consideren «deixadesa».

Els animals entren a les nits a les zones de conreu. Una de les Ășltimes incursions va ser fa pocs dies en un olivar d’Espolla. El seu propietari, Marcel Bassegoda, va explicar que aixĂČ l’obligarĂ  a avançar la collita uns deu dies i que el rendiment de l’oli no serĂ  el mateix que hauria tingut. D’altra banda, alguns mitjans haurien confirmat que hi ha hagut batudes periĂČdiques per caçar aquests exemplars que no tenen propietari. L’Ășltima va ser a l’octubre, amb dues vaques abatudes.

El passat mes de març es va fer pĂșblic un projecte transfronterer entre Catalunya i França per promoure la protecciĂł de la vaca de l’Albera, en perill d’extinciĂł.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li