Dalí il·lumina l’estiu figuerenc

0
943

Es posen en marxa les projeccions lumíniques d’obres del geni a diferents façanes del centre de la ciutat


Les nits d’estiu a Figueres tenen un nou atractiu amb protagonisme dalinià. Amb el mes de juliol s’ha inaugurat el projecte Dalí de Figueres que ha unit Ajuntament, Fundació Gala-Dalí i l’Associació Comerç Figueres. L’objectiu és atraure visitants i el fil conductor la figura que més ven la ciutat.

El projecte temporal que arrencava dijous passat s’allargarà tot l’agost. Permetrà visionar obres de Salvador Dalí projectades en diferents edificis de la ciutat com l’Escorxador, la façana de l’Ajuntament o la Torre Galatea. A més, durant el dia, els visitants podran passejar per la ciutat i trobar-se amb figures de Salvador Dalí a mida real en diversos indrets. Al revers hi ha un codi QR amb explicacions en quatre idiomes entorn el vincle del geni surrealista amb l’emplaçament de la figura.

Una altra acció relacionada amb el projecte són les shopping nights, els dijous. Les botigues estaran obertes fins les 23 hores i hi haurà música en directe en diversos emplaçaments comercials. Dalí de Figueres és una de les accions turístiques que s’estan desenvolupant actualment. Formen part del pla estratègic que es va iniciar fa un parell d’anys i que segons el regidor de Turisme, Alfons Martínez, està «pràcticament executat». Martínez va afegir: «Hem creat una estructura turística a la ciutat i fer que el turisme sigui el màxim d’accessible, teixint sinergies publicoprivades». Per la seva banda, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va remarcar que «volem ser un punt de referència no només pels habitants de l’Empordà com a ciutat de serveis, sinó també un punt de visita obligada per a tots els turistes que visiten l’entorn».

En aquest sentit, les diferents actuacions volen posar en valor els atractius turístics, culturals, comercials, d’oci i de gastronomia de la ciutat. S’ha reforçat la marca Figueres a través del concepte «Figueres, la ciutat de l’Empordà» i s’han potenciat les rutes turístiques, culturals i enogastronòmiques, entre d’altres accions i esdeveniments.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li