Dacosta i Soldevilla repassen el 2019 en el Dia Mundial de l’Orgull Figuerenc

0
1910

Josep Maria Dacosta i Joan Manuel Soldevilla fan el seu particular balanç anual amb un Auditori ple a vessar


 

50, 49, 48, 47… i aixĂ­ fins al final. Compte enrere d’imatges per repassar amb un to humorĂ­stic el millor (i el pitjor) de l’any que deixem avui. Un any mĂ©s, Josep M. Dacosta i Joan Manuel Soldevilla AlbertĂ­ van repassar el mĂ©s destacat de la ciutat des del seu particular punt de vista.

La vetllada va arrencar a les 9 del vespre en un Auditori dels Caputxins on no hi cabia ni una agulla. El duet va utilitzar un format senzill, però molt efectiu. A la pantalla es projectava la caràtula d’un grup de música, i la feien lligar amb un fet o personatge rellevant del 2019. Un encert. L’actuació va guanyar en dinamisme i en velocitat, i el conjunt general en va sortir molt beneficiat.

PER A TOTS ELS GUSTOS. No se’n va salvar ningú. En política, record per les «factures del calaix». Gastronòmicament, reivindicació de l’oli protegit de l’Empordà i tastets surrealistes. Culturalment, es va repassar, com no podia ser d’una altra manera, la figura de Dalí, especialment els actes impulsats des de la fundació. Socialment podríem entregar el paper protagonista a la història de patiment del cinema Las Vegas, al mapping de Nadal o bé al cameo de l’alcaldessa Agnès Lladó a Els Pastorets, no fa ni quinze dies.

Aquest any ha estat ple de celebracions centenàries, com els dos segles del naixement de Narcís Monturiol, representat amb la imatge del grup Led Zeppelin primer, i amb la imatge de l’homenatge a la Rambla del 28 de setembre després.

Record també pel grup casteller Els Merlots, per la companyia de teatre La Funcional, per l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, pel músic Josep Quer, pel festival Acústica i també pel Festival Còmic.

REFLEXIÓ. De fet, d’això es tractava. Dacosta i Soldevilla van brindar, un any més, l’oportunitat d’aturar-se i reflexionar de manera humorística sobre tot el que ha succeït en els darrers 365 dies. Recordar tots els que hi són, i també els que ens han deixat.

Menció per l’artista Joan Paradís i pel pintor Ramon Pujolar. Repàs a la figura del polifacètic Eduard Puig Vayreda. Esmentant i citant tots aquells absents que han deixat empremta.

REACCIONS. L’actuació va finalitzar al cap d’una mica més de 60 minuts. En aquell moment el públic va brindar una més que merescuda ovació al duet figuerenc. Fins i tot l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, que va ser l’encarrega de presentar l’actuació, ha lloat la feina de Dacosta i Soldevilla a través de les xarxes deixant ben clar que «l’humor i l’enginy són virtuts que sempre cal tenir molt presents en tots els àmbits i facetes de la vida! Salut i somriures!».

El tàndem, amb la col·laboració d’Abel Granda Paz i Pere Carrasco, tanca un altre any amb una actuació exitosa. Bravo. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li