D’ací a dos anys tindrem primavera?

0
1319

Seria barroer contestar un article d’opinió de la bona amiga Marià Perpinyà en aquestes pàgines d’HORA NOVA. Escriure i opinar forma part del món de la llibertat d’expressió i aquest espai s’ha de preservar.

Probablement l’article es podria resumir en dos aspectes: contestar una pràctica facesbuquera d’imatges de crítica negativa (segons ella) per contraposar una pretesa imatge de fer política en positiu que vindria a ser l’altra cara de la lluna del “no foteu res”.

Al meu entendre l’autĂšntica imatge del dia a dia a Figueres no Ă©s la foto del contenidor mal administrat (que ho Ă©s) sinĂł la impossibilitat de construir una alternativa al desgavell municipal.

La polĂ­tica sistĂšmica dels partits es mostra impotent per construir res que sigui Ăștil i desitjat pels figuerencs. A hores d’ara ens hem d’inventar aixĂČ del viure en positiu per amagar una altra realitat?

Per sintetitzar. Figueres no té una majoria social ni electoral per administrar el seu Ajuntament. Pitjor encara, no té una alternativa ni en el camp del catalanisme polític (absolutament majoritària a Figueres); té una majoria ciutadana que demana la modernització de la política municipal; té la possibilitat de construir una majoria social que doni prestigi a les condicions bàsiques dels figuerencs (ensenyament, treball, sanitat, habitatge social); hi ha un delit per bastir una política cultural més enllà del clientelisme i de les variables independents; hi ha una demanda explícita de la ciutadania per administrar amb rigor el pressupost i practicar una política fiscal justa. Concloent: Figueres no té (de moment) una alternativa solvent.

Apreciada Maria, la soluciĂł no Ă©s treballar en positiu sinĂł treballar amb rigor, força i intel·ligĂšncia a favor d’una Figueres millor. No des de la retĂČrica sinĂł amb resultats.
I els resultats sĂłn els que sĂłn. Que cinc regidors sĂłn una minoria perĂČ fan de majoria i setze regidors sĂłn una extensa majoria sĂłn incapaços de reinventar-se. L’alternativa en el ple municipal no existeix. L’alternativa en el mĂłn dels partits, tampoc.

En el cor dels figuerencs viu una esperança que haurĂ  de brotar a la primavera del 2019. Segur que serĂ  una florida en positiu perĂČ sense la gent que estĂ  administrant aquest present.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li