Cursa imparable contra el cĂ ncer

0
789

 Ara fa uns dos anys el Grup Iris, l’associació altempordanesa de dones afectades pel càncer de mama, presentava una instància a l’Ajuntament de Figueres que dibuixava un projecte de cursa solidària amb una estimació, “a molt estirar”, d’unes 350 participants. El que llavors era un embrió sense més pretensions que la de donar a conèixer una bona causa s’ha convertit en la 1a Cursa de la Dona Vila de Figueres, una petita revolució local que ja compta, avui dia, amb més de 2.300 inscrites preparades per al dia de la prova, el diumenge 27 de novembre.
Les estimacions, assenyala la presidenta del Grup Iris, Lídia Albert, apunten a superar els 2.500 dorsals, tot i que no serà fins aquest dijous, coincidint amb el tancament de les inscripcions, quan es donarà a conèixer la xifra definitiva. “L’èxit està essent bestial, no ens ho esperàvem gens”, explica Albert abans de recordar l’objectiu principal que persegueix el col·lectiu: “No es tracta d’una prova competitiva, sinó que la fita principal és la de poder-nos donar a conèixer per tal de seguir ajudant les dones afectades pel càncer de mama, creiem que la prova ens brindarà una injecció molt gran per poder fer projectes importants”. “Som una entitat petita i des de sempre hem lluitat perquè cap dona tingui sensació de solitud mentre viu aquest procés”, afegeix.
L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració del Club Atletisme Figueres i l’Ajuntament de Figueres, s’ha vist desbordat pel caliu provinent dels ciutadans, les entitats i d’empreses de la ciutat com ara Valosport, que gestiona el procés de les inscripcions de les samarretes. De fet, el suport ha estat tan notori que s’ha traduït en desenes i desenes de regals, uns obsequis que se sortejaran entre les participants després de la marxa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li