Cultura per quan cauen les fulles

0
882

Roses i La Cate de Figueres fan pública la programació per la tardor amb propostes per a tots els públics


En un acte celebrat al Teatre Municipal de Roses, l’alcalde de la localitat costanera, Joan Plana, i el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, van desvetllar la programació cultural de la vila fins a finals de desembre. Un conjunt de propostes que el consistori ha preparat fent«un gran esforç i una aposta valenta i difícil en el moment actual a causa de la pandèmia per impulsar i finançar la cultura al municipi», segons paraules de Plana.

Bona part de les propostes es portaran a terme al Teatre Municipal del municipi, on es presentarà Fuita de Jordi Galcerán, en una doble sessió (9 i 10 d’octubre) a càrrec del Grup de Teatre de Roses, de Jordi Galcerán. El 23 d’octubre serà el torn per la primera comèdia de Jordi Sánchez com a dramaturg, que torna als escenaris després de més de 20 anys, amb Kràmpack.

Les propostes escèniques es completaran amb Els darrers dies de la Catalunya republicana, (9 de novembre), La segona Eva, que gira entorn a les dones silenciades i les violències no físiques invisibilitzades (20 de novembre), i les tradicionals representacions d’Els Pastorets (18, 19 i 26 de desembre). A més a més, el primer diumenge de cada mes hi hauran representacions destinades a tota la família amb Les croquetes oblidades, de la Cia Les Bianchis; Valentina Quàntica, de la Companyia Anna Roca, i Soc una nou, de Zum Zum.

MÉS QUE TEATRE. El Teatre Municipal també acollirà de forma mensual cinema de producció catalana a través del Cicle Gaudí, amb pel·lícules com: La dona il·legal, Les dues nits d’ahir, Donde caben dos i Chavalas. En aquest mateix espai hi haurà els concerts de Cesk Freixas, que presentarà el seu disc Memòria; el concert Songs of Hope del cor infantil Amics de la Unió; Womblues, que aplegarà les veus de Mama Montse, Sister Marlon i Sweet Marta; i el Concert de Nadal de la Fundació Roses Contra el Càncer, amb valsos i polques interpretats pel Cor i Orquestra Simfònica Harmonia.

A totes aquestes propostes cal afegir-hi el IV Cicle de Conferències d’Arqueologia de la càtedra de la Universitat de Girona, la Xerrada sobre el dret a morir dignament a Catalunya, el Festival de curts fantàstics i de terror BaiDeFest i el cicle de conferències de divulgació científica Intel·ligència Creativa, organitzat per la Casa de Cultura de Girona.

MÉS ESPAIS. Els tallers (mindfulness, aromateràpia, fengshui, estampació, escriptura creativa…), previstos per aquest semestre a Roses es realitzaran a Ca l’Anita. Una localització on s’hi exposaran a partir del 3 d’octubre la mostra Vivències i absències de Juanjo Viñuela, que donarà pas, el 30 d’octubre, a Mirades II, d’Eduard Sacrest Soy. També hi haurà exposicions a la Ciutadella amb La Mort digna il·lustrada fins al 30 de setembre i, a partir del 15 d’octubre, Carles Rahola, una vida republicana. La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives continuaran els Clubs de Lectura a més d’oferir diverses xerrades, organitzar una nova edició del concurs de punts de llibre, la presentació del llibre Llevantada, i durà a terme el tradicional taller de fanalets.

Les entrades i reserves es poden fer a través de la pàgina web www.rosescultura.cat.

LA CATE DE FIGUERES. Un altre entitat que ha anunciat la programació de tardor ha estat La Cate de Figueres, que comptarà amb un cicle de Teatre, format per obres professionals i amateurs. En destaquen les comèdies fantàstiques com ara Sopa de pollastre amb ordi (14 de novembre) de l’Associació teatral el Partiquí, o 13 i dimarts, de la companyia La 113, teatre musical familiar amb Bruna, i el dur monòleg Carrer de Txernòbil (20 de novembre) de la companyia Oblideu-vos de nosaltres.

La música també hi serà present, gràcies en bona part al cicle 66 butaques, que celebra la seva tercera edició i portarà a la gran de La Cate amb noms com Maria Jaume i Joan Colomo (17 de desembre).

Una altre de les vessants que s’oferirà són les sessions de cinema europeu d’animació per a tota la família, amb títols com Fritzi, Binti i Les vides de Marona. A més a més hi ha previst un nou cicle de cinema clàssic centrat en Alfred Hitchcock que portarà el passi de 4 pel·lícules excepcionals: Els 39 graons, Fals Culpable, Perseguit per la mort i Frenesí. L’oferta cinematogràfica es completarà amb El Cineclub, que ens portarà també 2 pel·lícules de la XVIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. El drama El jove Ahmed, i el documental Gaudí: l’arquitecte de Deú.

La dansa i l’òpera també formen part de la programació amb la retransmissió en directe del ballet Le rouge et le noir (21 d’octubre) de Massenet i Machbeth, de Verdi, i la versió de Salomé, de Richard Strauss, del Festival de Salzburg 2018 (9 de novembre).

El cartell de propostes es completa amb l’exposició Antoni Campañà. L’endemà de la retirada: Portbou 1939 que es podrà contemplar a partir de l’octubre, i la presentació del llibre Emili Blanch i Roig. Arquitecte del Patronat, que comptarà amb la presència dels seus autors, Joan Falgueras i Francesc Guillamet, i on parlarà de la creació de l’edifici de l’entitat, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Les entrades pels espectacles estan disponibles a través de la web www.lacate.cat. Els joves de 16 i 29 anys gaudiran d’un descompte del 50% pel cicle de teatre com pel cicle 66 butaques.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li