CSIF demana que el director del Puig de les Basses dimiteixi

0
730

A través d’un comunicat, el sindicat assegura que s’impedeix als treballadors portar mascareta «per no generar alarma»


El Centre Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) demana la dimissió del director del Centre Penitenciari Puig de les Basses, Francisco Lisa, per la «nefasta gestió» que està fent de la crisi del coronavirus. A través d’un comunicat, el sindicat assegura que s’impedeix als treballadors portar mascareta «per no generar alarma». També denuncien que la direcció incompleix manaments judicials relatius a les proves diagnòstiques que cal fer i, a més, alerten que falten equips de protecció individual.

CSIF també considera que s’ha produït una divisió dins del mateix equip directiu, i en fan responsable a Lisa i a la subdirectora de Tractament del centre. Lamenten que a vegades han tingut més «complicitat» amb els interns que amb el personal, i carreguen contra el «grup de comandaments col·laboracionistes» del director.

Segons relata el sindicat, la gestió és «caòtica i amb total menyspreu i manca de respecte cap als treballadors», a qui segons CSIF posen en perill contínuament, sigui per les seves decisions o per la inacció davant els conflictes. «La baixada de pantalons amb els delinqüents és una pràctica habitual», denuncien. En aquest sentit, asseguren que s’han patit diverses situacions greus, amb amenaces, desobediències, agressions, o fins i tot plantades d’interns i desordres col·lectius. Segons ells, aquestes situacions no només no han tingut conseqüències, sinó que han servit com a «moneda de canvi amb la qual els instigadors negocien determinats privilegis».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li