‘Crowdfunding’ per un ase de Masarac

0
1011

Un ranxo obre una campanya de micromecenatge en línia per pagar els costos mèdics oculars d’un burro


Al poble de Masarac, concretament al Rainbow Ranch de Vilarnadal, s’hi troba el Ranxo dels Burros. Un espai dirigit per Denise Wirth, on cuida de 23 burros. «La passió va aparèixer fa més de vint anys. En tenia a casa com a hobby. Fa dotze anys que vaig venir a Catalunya amb la idea de fer alguna cosa amb els burros. Una vegada tens burros, es possible que te n’enamoris», adverteix.

D’entre aquests 23 ases, en té un de ben especial: en Platero .«Fa deu anys que m’acompanya. L’han muntat molts nens i nenes i ha fet moltes rutes. És part de la família» relata Wirth. Fa uns dies van detectar-li un problema en un dels ulls, i després de consultar amb el veterinari van haver d’ingressar-lo en un hospital veterinari de Barcelona.

En aquell moment, i preveient els costos que tindria, la Dennis va obrir una campanya de micromecenatge a través de la plana web www.gofundme.com. L’objectiu inicial era intentar salvar-li l’ull d’un bacteri que se li menjava la còrnia, però no se’n van sortir: «al final li hem hagut de treure l’ull. Ara ja és aquí, a casa, recuperant-se. Tot i que el cost final no seran els 4.700 € inicials, sinó prop de 6.500 €». Per aquest motiu, la campanya encara continua oberta, i suma més de 3.500 € «No sé quant podrem acabar recaptant, però és una gran ajuda. Molta gent que em coneix i que ha vingut, ha col·laborat, però també hi ha gent que no conec que ha posat bastants diners», comenta emocionada.

BURROTRESC. Tot i que quan va arribar aquí no tenia una idea clara de com podria treballar amb els ases, el que més li demanava la gent eren les rutes autoguiades. Les opcions, però, van més enllà d’una passejada «es poden fer experiències i rutes a partir d’una hora. No es tracta només de fer una passejada amb el burro, sinó que també oferim tot el que envolta la cura de l’animal: posar-los la sella, raspallar-los, posar els cascs i fer el passeig. Adults i joves es poden relacionar amb els animals. Crear un vincle, no fer servir l’animal com una forma de transport, sinó viure i entendre aquest intercanvi entre l’ase i l’humà».

A banda d’aquestes experiències, també és poden fer rutes més llargues de senderisme i també sortides de tresc, com la que està disponible al voltant de l’embassament de Boadella.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li