Crítiques per l’arribada de gent a segones residències, tot i el reforç dels controls

0
2050

Mentre el Port de la Selva es blinda completament, els veïns de Llançà critiquen amb duresa l’arribada de forasters


Setmana Santa. Primeres calors i, tradicionalment, estrena anual de les segones residències. Enguany, però, en ple confinament per evitar la propagació del nou coronavirus, ningú vol rebre visitants. I els municipis més turístics de la comarca s’han intentat blindar com sigui per evitar que, de la mà dels turistes, els pugui arribar algun cas de Covid-19.

Un dels més contundents ha sigut el Port de la Selva, que ha bloquejat completament tots els seus accessos per evitar que cap foraster s’hi instal·li temporalment. L’Ajuntament ha instal·lat tanques i blocs de formigó a totes les entrades del poble, incloses les més secundàries, i només manté obertes la GI-612 (que comunica amb Llançà) i la GI-613 (que porta a Cadaqués). Aquí, Guàrdia Municipal i voluntaris de Protecció Civil hi han muntat, amb la col·laboració dels Mossos, guàrdies durant les 24 hores del dia per frustrar qualsevol intent de desplaçament innecessari.

Un blindatge similar al que s’ha fet a Colera, que només ha deixat obert l’accés principal, o a Cadaqués, on la Policia Municipal ha ampliat el dispositiu de control de l’entrada. Amb la col·laboració de Protecció Civil i Mossos, els agents revisen la documentació de tots els vehicles que volen entrar al nucli urbà. I en cas que no tinguin la primera residència al poble, els fan girar cua i, si cal, els posen una sanció per incomplir la Llei de salut pública.

Altres policies locals, com les de Roses o Llançà, també han intensificat els controls. Uns controls als quals s’han sumat, sobretot per les vies secundàries, la Guàrdia Civil i l’exèrcit.

Durant el cap de setmana s’han interposat desenes de sancions, i molts forans s’han vist obligats a fer mitja volta. N’hi ha altres, però, que han aconseguit esquivar el bloqueig i arribar al seu destí. I això ha provocat una allau de crítiques entre els residents habituals. És el cas, per exemple, de Colera –on el mateix Ajuntament ha fet pública la queixa a través de les xarxes socials–, Roses –on els veïns han denunciat casos concrets a la policia local–, o Llançà, que és un dels més afectats. En aquest últim, una veïna ha fet públic un cas de la seva escala, on es va trobar un pare i una filla de Barcelona que li van explicar que la mare de la menor havia donat positiu en el test. Altres lamentaven que ells fa dies que no tenen ingressos perquè estan confinats i tot i això arriba gent de fora, i fins i tot algun establiment s’ha negat a servir els clients que no són del poble.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li